Ciclisme

Títols gironins de XCO per a Txell Figueras i Jordi Vila

Ciclisme. La segona cursa de l’Open BTT–Càrniques Celrà va proclamar els campions de la demarcació, amb 270 corredors de totes les categories

Txell Figueras (Grupo Adi-Dsnivell BMC) i Jordi Vila (Biking Point) són els nous campions gironins de BTT des que es va disputar la segona cursa de l’Open BTT - Càrniques Celrà, a Castell d’Aro amb 270 participants de totes les categories.

Figueras va guanyar la cursa elit femenina davant Laura Terrades (Ironteh Tecnic Ambisist) i Àgata Safont (Radikalbikes-Artsport), segona i tercera. Vila, en canvi, va ser segon en la cursa masculina darrere de Mario Sinués (Tbikes-Amunt) i davant del millor sub-23 i campió gironí de la seva categoria, Gerard Blanch (Vilajuïga). Núria Bosch (Ciutadella) va ser la millor sub-23, categoria en la qual el títol gironí és per a Alba Malagón (Radikalbikes-Artsport).

Adaya Fernàndez (MRT Cycling-Malgrat) i Adrián Cuéllar (Bsixbikes-Jormat), en la categoria cadet, i Ivette Espinar (Biking Point) i Genís Martí (Bsixbikes-Jormat), en la júnior, també surten a la foto dels campions, igual que Albert Oller (Montgrí) en màster 30, Antonio Olivares (Linbikes) 40, Jordi Hurtòs (Doctor Bikes&Btt Palafrugell) 50 i Joaquim Esparraguera (Radikalbikes Artsport) 60.

L’Open Girona 2019 té encara tres curses més en el seu calendari. La següent és el dilluns de Pasqua (22 d’abril) a les Preses, mentre que les altres dues seran al maig: el dia 19 a Quart i el 25 a Sant Hilari Sacalm.

El català de marató, diumenge

L’Esperxada, diumenge que ve en la seva setena edició, serà també el campionat de Catalunya de XCM. La cursa organitzada pel Sindicat del Pedal té la sortida i l’arribada a Porqueres i, des del seu naixement, s’ha caracteritzat per la seva elevada dificultat tècnica. El recorregut té 65 km i 2.600 m de desnivell positiu acumulat, amb sis avituallaments, quatre punts d’assistència tècnica i 450 dorsals. Hi ha una versió curta, de 35 km i 1.300 m i 300 places.