Atletisme

Mor Armando Álvarez, un històric de l’atletisme català

Atletisme. Va entrenar les atletes olímpiques Eva Paniagua i Laia Forcadell i va ser director tècnic dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92

Armando Álvarez (1947), atleta, dirigent i entrenador històric de l’atletisme català, ha mort als 71 anys a causa d’una leucèmia. Un dels últims descobriments del tècnic al tarbà havia estat la velocista de l’ISS-L’Hospitalet Sara Gallego, que l’any passat va disputar en l’europeu de Berlín la seva primera gran competició internacional. Abans havia estat bronze en un europeu juvenil i quarta en el mundial sub-20.

Per les seves mans havien passat les atletes olímpiques Laia Forcadell i Eva Paniagua, també especialistes en els 400 m tanques. Paniagua, Forcadell i Gallego tenen les tres millors marques catalanes de la història. A les pistes de l’Hospitalet Álvarez també va dirigir fins fa poques setmanes altres atletes d’elit, com Victòria Sauleda i Àlex Rodríguez, fins que la seva malaltia el va obligar a deixar-ho.

Com a atleta Álvarez va destacar en els anys 70. Entre d’altres èxits va obtenir el títol de campió de Catalunya dels 1.500 m en pista coberta el 1970. També va ser director tècnic de l’Hospitalet, professor de l’Escola Catalana d’Entrenadors d’Atletisme i es va encarregar de la direcció tècnica dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)