Tennis

Thiem fa saltar la banca

Tennis. Barcelona Open Banc Sabadell. L’austríac esborra Nadal (6-4 i 6-4) i avui jugarà la final contra el rus Medvedev, botxí de Nishikori

L’austríac Dominic Thiem (3) va completar un partit majestuós i va superar clarament Rafa Nadal (1), l’onze cops campió, per 6-4 i 6-4 en dues hores i quatre minuts en la segona semifinal del Barcelona Open Banc Sabadell. El tennista de Viena jugarà avui (16 h) la final contra el rus Daniil Medevedev (7), que va donar la sorpresa superant el bicampió i tres cops finalista a Barcelona Kei Nishikori (4): 6-4, 3-6 i 7-5 en dues hores i 22 minuts. L’únic precedent entre els finalistes es va jugar el 2018 als quarts de Sant Petersburg amb triomf de Thiem per 6-2, 3-6 i 76 (2).

Mentre que Thiem només va concedir tres pilotes de trencament desaprofitades per Nadal en l’últim joc del partit quan es va situar amb un 0-40 que va fer pensar en el miracle, els torns de servei van ser sovint un suplici per al balear. Pletòric físicament, amb un revés a una mà estratosfèric i una dreta esperitada, el de Viena va sumar el seu quart triomf en dotze partits contra el manacorí i es reconfirma com el seu gran rival en terra. Nadal perd per primer cop a la central del RCT Barcelona des que va ser batejada amb el seu nom i encaixa la quarta derrota en el Godó. La victòria li hauria conferit la possibilitat de convertir-se en el primer jugador que obté dotze títols en un mateix torneig ATP. Thiem, l’ara gran favorit que va ser finalista el 2017 claudicant contra Nadal i que l’any passat va cedir a quarts contra Tsitsipas, no ha perdut cap set.

L’austríac va començar a plasmar la seva superioritat en el cinquè joc amb un break consumat amb una doble falta fatídica del balear i va establir el 4-2 en blanc. Nadal estava tocat però es va aferrar a la pista exhibint el seu esperit de supervivència en el joc posterior i va salvar quatre pilotes de trencament (3-4). De res no li va servir perquè Thiem no va afluixar: 6-4.

La cinquena doble falta de Nadal va provocar una nova pilota de break favorable a Thiem tot just en el primer joc del segon acte. Nadal la va salvar i també va replicar a una segona oportunitat en el mateix joc. Sant tornem-hi. El vienès, desfermat amb el revés, va disposar d’un 15-40 i va certificar el seu segon break del partit (3-2) fet que abocava el manacorí a una situació límit. Malgrat que s’hi va resistir fins al final fent somiar el públic en una remuntada èpica, a Thiem no se li va arronsar mai el braç.

Medvedev, per la seva banda, va allargar el seu estat de gràcia en un partit de gran nivell i d’alternances gairebé esquizofrèniques. Nihiskori jugava com els àngels d’entrada quan el jove valor moscovita li va trencar el servei en el cinquè joc i va canviar la dinàmica. Amb 5-4 en contra, el japonès va tenir pilota de trencament però el rus va replicar amb dos aces. Nishikori va entendre que havia de jugar amb més agressivitat amb la dreta i que el duel de revés creuat a dues mans pla entre dos dels millors especialistes del circuit li era desfavorable. Més inspirat, va trencar en el vuitè joc i va confirmar la seva resurrecció (6-3). Engrescat, va sumar a més el seu segon break en el primer joc del tercer acte girant el duel com un mitjó. Medvedev va trencar la raqueta i va rebre un warning. Curiosament, però, va reaccionar amb rapidesa a partir de la negativitat amb un contrabreak (2-2) i va segellar el seu gran triomf en el dotzè joc esmicolant de nou el servei rival.

ELS PROTAGONISTES

Guanyar Nadal no és una cosa que passi cada dia; ha estat un dels meus millors partits sobre terra batuda
Dominic Thiem
NADAL (1) THIEM (3) 1 _‘Aces’ 5 5 Dobles faltes 0 74 % 1r servei 72 38/59 Punts 1r servei 31/41 9/21 Punts 2n servei 11/16 0/3 Punts de ‘break’ 2/12 15/57 Punts restant 33/80 62 Punts guanyats 75
NISHIKORI (4) MEDVEDEV(7) 1 _‘Aces’ 8 1 Dobles faltes 2 63 % 1r servei 59 40/62 Punts 1r servei 38/55 22/37 Punts 2n servei 24/39 2/5 Punts de ‘break’ 3/7 32/94 Punts restant 37/99 94 Punts guanyats 99
He estat competitiu però em falten més partits així per tenir possibilitats; és una derrota que em pot ajudar
Rafa Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)