Waterpolo

Tots contra l’emperador

Waterpolo. El CN Barcelona, que no juga una final des del 2008, i el CN Terrassa, subcampió el 2018, candidats a secundar el Barceloneta en la lliga

El play-off de la lliga de waterpolo comença aquest vespre amb una carta marcada, la de l’Atlètic Barceloneta –un dels millors equips europeus–, i la lluita incerta per saber qui podrà acompanyar el poderós equip mariner a la final del campionat. En aquest sentit, el CN Barcelona Vista de Toni Esteller aspira a tornar a una final una dècada després –la 2007/2008 va ser l’última–després de protagonitzar la seva millor fase regular des del 2011, en què va ser tercer, el mateix lloc que aquesta temporada. El CN Barcelona encara és el club català històricament més rellevant, amb una copa d’Europa, dues copes LEN i 19 lligues. El Barceloneta aspira just aquesta temporada a sumar la divuitena.

El CN Terrassa –finalista de la lliga la temporada passada i segon en la fase regular– parteix amb cert avantatge en aquesta lluita per arribar a la gran final, tot i que els dos equips hauran de fer els deures en la sèrie de quarts, que comença aquest vespre. El Terrassa se les haurà amb el CN Sabadell, un duel que transcendeix la rivalitat esportiva, i el CN Barcelona contra un rival de la mateixa ciutat, el CN Sant Andreu de Dani Ballart, irregular però perillós. Entre els mèrits del Barcelona de l’actual curs, a banda de tornar a la competició europea, hi ha el punt que va arrancar en el partit més emocionant de la lliga regular contra l’Atlètic Barceloneta (9-9), que va posar punt final a la ratxa triomfal de 69 partits dels campions en la lliga les últimes temporades. L’arribada a principis de temporada a l’equip de Toni Esteller de l’internacional Adrià Delgado –61 gols en la fase regular– ha donat un plus ofensiu a l’equip.

Demà precisament el Barceloneta, amb un partit encara pendent de la lliga de campions, jugarà contra l’únic equip no català del play-off, el Canoe, i tancarà els quarts de final una eliminatòria molt més incerta, la que enfrontarà el Quadis Mataró i el Mediterrani, finalista en la copa.

Golejadors

Al final de la fase regular el jugador del Canoe Víctor Gutiérrez ha repetit com a màxim golejador de la competició (71 gols), estadística en què ha destacat l’eclosió del jove internacional júnior del Sant Andreu Niko Paul (66), seguit de dos dels millors llançadors catalans de la lliga, Álvaro Granados (66, Atlètic Barceloneta) i Bernat Sanahuja (64, CN Terrassa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)