Més esport

Dos catalans, a les finals de les lligues estatals

Futbol americà. Els Badalona Dracs han superat la semifinal masculina i les Barberà Rookies han acabat líders invictes la fase regular femenina

Dos equips catalans es van classificar per disputar les finals masculina i femenina de les lligues estatals de futbol americà. En la categoria masculina els Badalona Dracs van guanyar la semifinal i lluitaran pel títol contra Las Rozas Black Demons de Madrid, mentre que en la femenina les Barberà Rookies van acabar la fase regular com a líders invictes i disputaran la final contra les segones, les València Firebats.

Els Badalona Dracs disputaran la setena final consecutiva –han estat presents en setze, amb nou títols–, han estat campions en les tres últimes i buscaran la quarta corona seguida. Per als madrilenys aquesta serà la seva primera final de la màxima categoria. En la semifinal els Dracs van derrotar per 40-20 els Múrcia Cobras. Al descans es va arribar amb un ajustat 20-14. Entre els badalonins va destacar Javi Fernández, que va anotar tres touchdowns de cursa. Las Rozas Black Demons van derrotar en la semifinal els Coslada Camioneros per 13-33.

En la lliga femenina es van jugar els dos darrers partits de la fase regular. Les Barberà Rookies, vigents campiones, van derrotar les Badalona Dracs per 42-0 i van acabar invictes, amb vuit victòries i cap derrota. En l’altre partit les Barcelona Búfals van guanyar al camp de les Hospitalet Pioners per 14-18 i es van assegurar la tercera posició. Les vallesanes disputaran la novena final consecutiva i han guanyat les tres últimes que han jugat, amb un total de set títols. Les finals masculina i femenina es disputaran el dissabte 25 d’aquest mes a Múrcia.