Tennis

Bolsova venç Cirstea i ja és a la tercera eliminatòria de Roland Garros

Tennis.

La catalana de 21 anys Aliona Bolsova (137a de la WTA) ha eixamplat avui el seu somni a Roland Garros superant la romanesa Sorana Cirstea (84a) per 7-6 (5) i 7-6 (3) en una hora i 38 minuts i s’ha plantat a la tercera eliminatòria. La seva rival serà la russa de 24 anys Ekaterina Alexandrova (58a), que s’ha desfet de l’australiana Samantha Stosur per 3-6, 6-1 i 6-4. Bolsova ha apel·lat a la solidesa i la profunditat sense renunciar als cops guanyadors (25) davant del joc més irregular i les fuetades de Cirstea –30–i ha completat un partit de gran nivell.

Com una veterana, ha arrencat trencant el servei de Cirstea amb una dreta paral·lela en la restada sobre el segon servei de la romanesa. En el segon joc ha aixecat un 0-30 i ha guanyat el seu servei (2-0). En el marc d’un set de punts curts, la palafrugellenca ha guanyat en blanc el quart joc 3-1 i ha saltat a la jugular de la seva rival en el setè consumant en blanc el seu segon break (5-2). Ha estat llavors quan la qualitat de Cirstea ha ressorgit. Ha empatat el partit amb dos trencament consecutius en el vuitè i el desè jocs –el segon, en blanc– pressionant amb virulència amb la restades el servei de la catalana, que ha entrat en una crisi de joc, amb més errors del compte (5-5). Agressiva, però, ha reaccionat amb empenta i coratge consumant el seu tercer break en l’onzè joc (6-5), tot i que tampoc no ha sabut tancar el parcial (6-6). Molt forta mentalment, la l’empordanesa ha sabut igualar amb paciència un 0-2 advers en el tie-break,. S’ha situat per davant: 5-3. Cirstea ha fet un cop de puny (5-5). Però una dreta creuada que li ha donat mig punt (6-5) i una dreta paral·lela espectacular han segellat el primer set a favor de Bolsova per 7-6 (5) en 48 minuts. La catalana ha cantat per fi victòria parcial en el partit més important i mediàtic de la seva carrera esportiva.

L’inici del segon set ha fet albergar encara més esperances quan la palafrugellenca se l’ha adjudicat en blanc davant d’una rival que ha donat símptomes d’ofuscació per la derrota en el primer acte (1-0). Totes dues han anat guanyant el seu servei defugint de la volatilitat del primer set. Cirstea, contundent amb els seus cops i manant amb el revés, ha apujat una marxa apoderant-se del centre de la pista i ha trencat en el setè joc (3-4). Perill. Però Bolsova, amb nervis d’acer, ha recuperat de seguida el terreny perdut amb un contrabreak (4-4) i s’ha avançat de nou (5-4) amb dos bons serveis en què Cirstea, pressionada, ha estavellat a la xarxa la seva restada. La romanesa ha aixecat un 0-30 al servei (5-5) però la catalana ha replicat (6-5). Cirstea no ha afluixat tampoc amb el seu servei i el segon acte s’ha resolt en un desempat en què Bolsova ha fregat la perfecció a partir del 3-3. Menció especial pel 6-3 obtingut després de salvar una deixada molt bona i pel 7-3, amb una dreta invertida amb què ha tancat el partit amb categoria. Emocionada, s’ha abraçat amb els seus familiars i amb la seva entrenadora Lourdes Domínguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)