Esports de muntanya

Jornet torna a la Zegama

Curses de muntanya. El corredor català aspira a la seva novena victòria en la marató de muntanya més famosa del món

Kilian Jornet enceta aquest diumenge la temporada de competicions d’estiu amb la disputa de la Zegama. La cursa basca s’ha convertit des de la primera edició (2002) en una de les cites amb més solera del calendari internacional. En són bona prova els deu mil corredors que van formalitzar la preinscripció per aquest any, només 500 dels quals han aconseguit un dorsal. La Zegama aporta un ambient únic molt ben valorat pels corredors, un recorregut abrupte i, tot sovint, el fang, que ja és gairebé un element consubstancial a la cursa. Fang que tornarà a ser protagonista per la pluja dels últims dies.

La marató de muntanya més famosa del món obrirà aquest cop el circuit Golden Trail Series després d’acomiadar-se del principal circuit mundial, l’Skyrunning. Jornet torna a una cursa que ha guanyat en vuit ocasions, rècord absolut en les dues categories (homes i dones). A més de tornar-la a guanyar –la seva última victòria és del 2016–, el corredor català tindrà com a motivació principal recuperar el rècord de la prova, que el noruec Stian Angermund-Vik li va prendre el 2017, rebaixant-lo en més de tres minuts (3h45:08).

El suís Rémi Bonet, actual campió, serà un dels principals rivals del corredor català, així com el basc Aritz Egea, el polonès Bartolomej Przedwojewski (tercer l’any passat) i el suís Karl Egloff. Entre els catalans, a més de Jornet també hi seran Oriol Cardona, cinquè l’any passat, i Jan Margarit.

La Zegama serà el punt de partida per a Jornet aquest estiu. Després de la prova basca, l’atleta de la Cerdanya també té previst disputar la Sierre Zinal (11 d’agost) i la Pikes Peak (25 d’agost), proves en què ja sap què es guanyar. “Aquest estiu em vull centrar en aquestes curses mítiques perquè són molt exigents, amb molta història, i és on hi ha el millors corredors del món”, explica Jornet, que també disputaria les finals de les Golden Trail Series, que tindran lloc al Nepal, si s’hi classifica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)