Tennis

Nadal s’exhibeix contra Federer i jugarà la seva dotzena final a París

Tennis.

Rafa Nadal ha reiterat avui el seu domini excels sobre la terra batuda de Roland Garros i jugarà la seva dotzena final a París amb l’objectiu de sumar el seu dotzè títol. El balear ha derrotat sense titubejar el suís Roger Federer per 6-3, 6-4 i 6-2 en dues hores i 25 minuts en un partit més complicat, sobretot en els dos primers sets, del que reflecteix el resultat. El seu rival diumenge (15h) en la seva 26a final de Grand Slam serà el vencedor del partit entre el serbi Novak Djokovic (1) i l’austríac i finalista l’any passat Dominic Thiem (4). El duel s’ha aturat per segona vegada per culpa de la pluja a tres quarts de sis de la tarda amb empat a un set i avantatge de Thiem en el tercer –2-6, 6-3 i 1-3– i s’acabarà demà.

Malgrat que la pluja ha respectat l’espectacle contradient les prediccions, les condicions, amb un vent prou intens i molest i fred relatiu per l’època de l’any en què estem –pels volts d’uns 15 graus quan en jornades anteriors el mercuri va arribar als trenta graus–, han dificultat molt el joc. No han impedit, però, que malgrat tot el trenta-novè Federer (3)-Nadal (2), tal com es podia preveure amb un dels millors duels de la història del tennis –ara 24-15 per al balear i 6-0 sobre terra–, fos un espectacle.

Feia dos anys i mig que Nadal no li trencava el servei a Federer i en el primer set ha materialitzat dos breaks valuosos que l’han catapultat i que han esterilitzar el que ha signat el suís. Nadal, que ha hagut de salvar pilota de trencament en contra tot just en el primer joc, s’ha vist amb un 3-0 de sortida i ja no ha cedit la iniciativa, tot i que el geni s’ha acostat 3-2. El segon i definitiu break del manacorí l’ha segellat en un joc interminable en què ha necessitat cinc oportunitats per consumar-lo. Ha estat clau davant d’un rival combatiu que sovint mirava de trencar-li el ritme amb el revés tallat curt sobre el seu revés. Federer intentava, lògicament, treure Nadal del seu hàbitat natural: el fons de la pista. De res no li ha servit tot i oferir un bon nivell.

El de Basilea ha replicar de seguida: 2-0 amb un break en el segon joc del segon acte. Nadal ha reaccionat (2-2). Amb 4-4 i 40-0 a favor, Federer ha mostrat símptomes de debilitat i Nadal li ha saltat a la jugular situant 5-4 i tancant el segon set i mes de mig partit amb el seu servei sense dubtes.

Tres errors no forçats consecutius han estat una llosa per al suís, que ha tornar a perdre el servei en el tercer joc (2-1) del tercer set, el principi del final. Nadal ha tornar a trencar en el cinquè joc (4-1) i, en ple estat de gràcia, ha tancat el partit amb contundència en la segona pilota.

Pel que fa a la segona semifinal, els errors del número 1 del món i campió a París el 2016 i la millor adaptació al vent han condicionat a favor de Thiem el primer set, resolt amb dos trencaments. Amb 2-5, Djokovic, incòmode, ha demanat sense èxit al jutge àrbitre català Jaume Campistol la suspensió del partit. El duel s’ha aturat més tard uns minuts per la pluja amb 3-2 per a Thiem del segon set. Sigui com vulgui, Nole s’ha assossegat i ha començat a desplegar el seu tennis habitual. La conseqüència immediata ha estat un trencament en el vuitè joc i l’empat a un set. Amb 1-3 per a Thiem i un break amunt en el tercer acte, el partit s’ha suspès de nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)