Waterpolo

El Barceloneta cau en semifinals (9-7)

Waterpolo. L’equip mariner ha portat la iniciativa durant gairebé tot el partit, però el Ferencváros ha sentenciat amb un parcial final de 4-0

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha perdut la semifinal contra el Ferencváros de Budapest (9-7) i demà s’haurà de conformar a lluitar per la tercera plaça contra el Pro Recco (19 h). El títol se’l jugaran l’equip hongarès i l’Olympiacòs (20:30 h) . Tot i que les diferències no han superat mai els dos gols, l’equip mariner ha tingut el partit sota control fins a l’inici del darrer quart (5-7). El conjunt de Chus Martín havia complert el guió, però en el tram final li ha faltat clarividència i no ha pogut neutralitzar l’envestida de l’equip hongarès, que ha sentenciat el duel amb un parcial de 4-0, amb tres gols de Denes Varga.

El primer quart ha acabat en taules. Una acció en superioritat de Fran Fernández i una canonada d’Álvaro Granados en una transició ràpida han donat avantatge al conjunt mariner (0-2), però Mark Kallay i Nikola Jaksik amb una gran moviment des de la boia han restablert l’equilibri a dos segons del final primer període. En el segon, Granados tornava a situar la formació barcelonina amb avantatge, però el Ferencváros replicava en un contraatac culminat per Marton Vamos. La pitjor notícia pels interessos mariners ha estat la tercera i definitiva exclusió d’Alberto Munárriz i el malbaratament de tres superioritats consecutives. Amb tot, el partit estava totalment obert amb un pírric empat a tres.

Després de la represa s’ha mantingut l’equilibri de forces, tot i que el Barceloneta no deixava que el Ferencváros prengués la iniciativa. Un revers de Vrlic, des de la boia, avançava els catalans abans d’entrar al quart definitiu. Un penal forçat per Perrone i executat per Granados eixamplaven l’avantatge barcelonina (5-7), però la reacció hongaresa ha estat fulminant.

Genidounias decideix

Una canonada de Genidounias a 38 segons del final ha resolt a favor de l’Olympiacòs una primera semifinal espectacular contra el Pro Recco (11-12) en la repetició de la final de l’any passat a Gènova. L’equip hel·lè, vigent campió, s’ha tornat a interposar en el camí cap a la glòria del gran favorit, que no havia cedit ni un sol punt en la fase de grups. Hi havia comptes pendents i la tensió s’ha notat dins la piscina amb duel molt intens que ha acabat amb una vermella directa per Figari, i amb les exclusions definitives per quatre jugadors més, dos de l’Olympiacòs i dos més del Pro Recco. El conjunt grec ha començat molt efectiu (1-4) i sempre ha anat un pas endavant de la formació italiana. El Pro Recco, però, ha reaccionat i ha arribat a empatat en dues ocasions (8-8 i 11-11), però en cap cas ha consumat la remuntada. L’equip de Theodoros Vlachos ha sabut mantenir el cap fred i neutralitzar les envestides rivals per cantar la victòria final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)