Handbol

Per llogar-hi cadires

Publicat el calendari de plata, amb els dos equips de referència a Girona

Els duels directes seran el 14 de desembre a Sarrià de Ter, en el darrer partit del 2019, i el 2 de maig a Bordils, en l’antepenúltima jornada de lliga

L’Handbol Bordils i la Unió Esportiva Sarrià ja saben quin és el calendari del curs 2019/20, el primer amb els dos equips de referència a Girona a plata després de l’ascens dels sarrianencs, que aquest cop sí es fa efectiu –el 2011 hi van renunciar.

El Sarrià, amb Salva Puig a la banqueta, també debutant en la categoria però amb una dilatada trajectòria professional fins al 2016, jugarà el seu primer partit en la categoria a Còrdova, i el primer partit a casa serà contra el Màlaga. Dos rivals que, com els sarrianencs, han acabat de pujar. “Al final hem de jugar contra tothom, relativitzo bastant els calendaris” diu el tècnic vallesà, que puntualitza que s’hauria estimat més començar i acabar a casa. “Afrontem la lliga partit a partit, mirant de competir contra tothom. Sí que comencem contra dos equips que pugen com nosaltres però cada rival ens exigirà, és una lliga molt complicada i molt dura. Els equips s’estan reforçant.”

“La primera volta serà molt important perquè els nostres teòrics rivals directes visitaran el Blanc i Verd”, diu Pau Campos, que torna a la banqueta del Bordils dos anys després de l’experiència a l’estranger a Romania i com a director tècnic de la federació catalana. “Com més punts tinguem, millor; començar a casa ens agrada”, diu l’entrenador bisbalenc, per a qui el calendari sí que condiciona la preparació dels equips.

Les plantilles

Sergi Mach (1997), format en el Sarrià i el Bordils des que era cadet, deixa el Blanc i Verd per emprendre el camí professional en un club que aviat n’ha d’anunciar la contractació. “Vol provar una nova aventura, i com a tots els que ho han fet abans, li desitgem tota la sort”, diu Pau Campos, que amb el lateral, Combis i Márquez també baixa, confia en una plantilla que coneix perfectament i en què retrobarà jugadors que va perdre quan encara era a Bordils, com Esteve Ferrer o Canyigueral.

“Tenim confirmats Pau Palacios i Gerard March, i estem mirant alguna cosa més, en alguna posició que puguem reforçar. Però no és fàcil: Sarrià és un club amateur i no és senzill fer venir jugadors a Girona”, afirma Puig sobre una plantilla que qualifica de consolidada i que dirigirà des del 8 d’agost, dia del primer entrenament a Sarrià. El Bordils comença també la primera setmana del mes de vacances per excel·lència.

Conegut l’estil de Campos pels aficionats, Puig planteja un joc des de la defensa. “Tenim bona porteria, i m’agrada fer transicions cap al davant. Potser veurem canvis en l’atac, m’agrada que sigui organitzat. I amb transicions ràpides al replegament”, exposa l’entrenador del Sarrià, conscient que s’haurà d’adaptar a la lliga.

Màxima rivalitat

Més enllà del primer rival o l’últim, l’expectació per conèixer el calendari se centrava en les dates dels duels entre Bordils i Sarrià. No quedaran seients, als respectius pavellons. Ni lloc per estar-hi dret... I tenen substància, els dos enfrontaments de la màxima. El primer, a Sarrià de Ter el 14 de desembre en la jornada 13 serà el darrer de l’any. I el segon, en l’antepenúltima jornada i amb les calculadores traient fum, arreu. “Tothom estava expectant de quan seria... L’hem de gaudir, potenciar i saber vendre perquè és una gran oportunitat per a l’handbol gironí i l’handbol català. Tots dos voldran guanyar, però més enllà de la rivalitat l’hem de gaudir i nosaltres l’afrontarem quan toqui”, diu el campió d’Europa amb el Barça, que ho argumenta: “No podem estar-hi pensant tres setmanes abans perquè totes ho seran, d’importants. Tots els partits ho seran.” Evidentment serà el primer que Salva Puig viurà des de la banqueta. Sí que en du uns quants a l’esquena Pau Campos, el darrer dels quals, el 13 d’abril del 2013, amb triomf sarrianenc 28-27. Era la darrera actuació de Jaume Pórtulas i, amb tres aturades al final, permetia l’equip que llavors entrenava Josep Espar, salvar la temporada. La de l’ascens a Plata del Bordils, que aquell dia ja tenia assegurada la classificació per a la seva quarta fase, tercera seguida.

“L’aspecte psicològic serà important perquè estaràs un mes sense competir amb el record del que passi”, pronostica Campos sobre el primer enfrontament directe. El segon serà l’inici del final: “Ja per si mateix és apassionant i pot ser molt important tant per a uns com per als altres.”

Format en el Sarrià i el Bordils des de cadet, el lateral marxa del Blanc i Verd aquest curs
El calendari ha de condicionar la preparació de tots els equips: buscar els moments de forma. És un aspecte a tenir en compte
El primer derbi és abans de Nadal i estaràs un mes sense competir. Serà important l’aspecte psicològic
Pau Campos
bordils
Miro els quinze rivals que tenim i són equips de molt nivell. El Sarrià s’ha guanyat poder-hi competir i qualsevol inici hauria estat complicat
El Sarrià - Bordils és una gran oportunitat per a l’handbol gironí i català. L’hem de gaudir i potenciar
Salva Puig
sarrià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)