Ciclisme

Podi per al Massi-Tactic

Ciclisme. Mireia Benito és tercera en la cursa en línia de l’estatal de carretera, escurçada per la calor i després de 100 km a l’escapada

Mireia Benito (Llorenç del Penedès, 1996) va donar el primer podi en la categoria absoluta al Massi-Tactic, després de ser tercera en la cursa en línia en l’estatal de carretera.

La tarragonina, sisena en la contrarellotge individual, es va filtrar en la primera escapada del dia al setè dels 108,4 quilòmetres d’una cursa marcada per les altes temperatures (superiors als 37,5 graus). La calor va obligar a reduir el recorregut suprimint una primera volta a Archena i endarrerint la sortida.

La cursa, amb final a Llorca, la va guanyar Lourdes Oyarbide (Movistar) amb 3h0848, seguida d’Irene Méndez (Meruelo) a 26 segons i Benito, a 1:14. Eider Merino, campiona el 2018 a Castelló, va ser quarta a 2:19.

La corredora del Massi-Tactic, que havia estat dues temporades al Baix Ter abans que es formés l’únic equip català a la categoria UCI, va ser l’única supervivent de l’escapada inicial. Oyarbide (Movistar) va saltar del pilot amb Irene Méndez (Meruelo) i al quilòmetre 60 es va formar un nou grup d’escapades. Al 74, en l’ascensió a Santa de Totana, Oyarbide va marxar sola quan el marge respecte al pilot era de cinc minuts i, malgrat els intents del Movistar, Benito va resistir i només va cedir amb Méndez, a tres quilòmetres de l’arribada.