Ciclisme

Jofre Cullell, segon a la copa del món a Vallnord

Ciclisme. El colomenc del Megamo es consolida al podi de la general en la seva segona temporada a la categoria sub-23

Jofre Cullell (Megamo) ha estat segon en la cursa sub-23 de la copa del món d’XCO, a l’estació andorrana de Vallnord. El colomenc només ha estat superat pel romanès Vlad Dascalu (Brújula Bike), que lidera la classificació general del campionat un cop disputades tres proves i que ha tret 45 segons al colomenc. El suís Filipo Colombo ha tancat el podi a un minut i mig de Dascalu i l’alemanya Ronja Eibl ha guanyat la categoria sub-23 femenina seguida de la britànica Evie Richards i la italiana Martina Berta, segona i tercera.

Cullell va ser cinquè en aquesta mateixa cursa el 2018 i iguala el seu millor resultat a la copa del món que va aconseguir la temporada passada, la primera que corria en la categoria sub-23 a la qual hi va accedir com a flamant campió d’Europa júnior; en la darrera cita a La Bresse (França).

El canadenc Sean Fincham ha estat el primer en seleccionar el cap de cursa i, juntament amb Colombo, ha dut el ritme al capdavant seguit dels dos principals favorits a guanyar, en un grup de quatre.

El corredor de Santa Coloma de Farners, cinquè en les dues anteriors proves de la copa del món aquest 2019 el mes de maig a Albstadt (Alemanya) i Novo Mesto (República Txeca), no ha gastat tanta energia al llarg de la cursa i ha pogut aguantar el ritme de Dascalu quan els altres dos membres del primer grup capdavanter han fet figa.

Cullell ha perdut la roda del romanès, establert a La Rioja des que tenia 8 anys; i després de fer un gran esforç per atrapar-lo ha acabat cedint, primer mig minut i després els 45 segons finals.