Esports de muntanya

L’adeu, al Pirineu

Curses de muntanya. Oriol Cardona afronta la darrera cursa de la temporada, amb els mateixos punts que el líder de la copa del món

El número 2 de la general de la copa del món de curses de muntanya, Oriol Cardona, corre demà passat la Super Sky Race de Barruera, a l’Alta Ribagorça. És una de les quatre curses de la temporada en què es reparteixen el doble de punts (200 per al guanyador) que en una de normal.

“És la meva segona Super Sky Race i l’última cursa de la temporada, així que ho donaré tot fins al final. Després vull descansar dues o tres setmanes i començar a preparar la temporada d’hivern, ja sigui competint en alguna cursa de trail com serien, si m’hi classifico, les finals de la Golden Trail o els mundials de la Patagònia, que són cap a l’octubre”, assegura Cardona.

El banyolí està empatat a 300 punts en el mundial amb el japonès Ruy Ueda i supera de 52 punts el tercer. A Barruera es veurà les cares amb Ueda. “Sé les meves virtuts i les de Ueda, així que no estic ni atemorit ni preocupat”, afirma. A part d’ells, en la cursa al Pirineu hi participen sis corredors més del top 10 en el mundial.

La cursa s’emmarca en el BUFF Mountain Festival-Epic Trail, té 42 km i 2.800 m D + –hi ha distàncies de 68, 42, 26 i 12–. Té com a punt més elevat el Comaminyana (2.628 m) i el rècord de la cursa el té Marc Pinsach, amb 4 hores i 22 minuts. La Scott Marathon Cup de BTT és l’altra cita de referència en el festival, farcit d’activitats per a tots els públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)