Esports de muntanya

Triomfs catalans al Comapedrosa

Curses de muntanya. Jan Margarit i Sheila Avilés s’imposen en la prova andorrana, puntuable per a les World Series. La igualadina es posa líder en la classificació general

Els catalans Jan Margarit i Sheila Avilés van imposar-se en l’Skyrace Comapedrosa, prova puntuable per a les World Series de 21 km de recorregut i 2.235 m de desnivell positiu. En la categoria masculina, Margarit va aturar el cronòmetre en 2h36:31, un minut i mig menys que el temps del segon classificat, el rus Evgeny Markov (2h37:52). L’eslovè Rok Bratina va completar el podi (2h39:41). Pere Rullan, corredor de la selecció catalana de la FEEC, va quedar a una passa del podi amb la quarta posició (2h42:39). “Tot ha anat segons el que estava previst. He aconseguit obrir distància abans de superar la primera pujada. A partir d’ aquí he sabut controlar sabent que la pujada al Comapedrosa i el seu posterior descens tècnic m’exigirien el màxim”, va valorar Margarit.

El podi femení, encapçalat per Avilés, va ser íntegrament català. La igualadina no va tenir rival i es va imposar amb més d’un quart d’hora de marge (3h01:38). Les seves acompanyants en el podi van ser dues corredores de l’equip de la FEEC: Ester Casajuana (3h16:35) i Clàudia Sabata (3h19:29). Amb aquesta victòria, Avilés es posa líder de les World Series en substitució de la corredora holandesa resident a Catalunya Ragna Debats. “He fer la cursa com tenia planificat, obrint forat des del principi”, va explicar la vencedora.