Atletisme

S’inicia una innovadora i mixta LaLigaSports Cup

Atletisme. Es disputa dissabte a l’Estadi Joan Serrahima amb sis equips participants, tres dels quals seran catalans, l’AA Catalunya, que és l’organitzador, el FC Barcelona i el Lleida UA

La primera edició de LaLigaSports Cup es disputarà dissabte a la tarda a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona. La competició serà per a equips mixtos i es presenta com a molt innovadora, sobretot en els concursos. Al final seran sis clubs els que la disputaran i que buscaran el títol i estrenar el palmarès. Tres dels equips seran catalans, l’AA Catalunya, que és l’organitzador, el FC Barcelona i el Lleida UA, que hi ha entrat per la renúncia d’altres equips. La resta de participants seran el Playas de Castellón, l’Unicaja Jaén Paraiso Interior i el Grupompleo Pamplona Atlético.

Els equips seran mixtos i es disputarà la meitat de les proves del programa masculí i la meitat del programa femení. La competició es tancarà amb la disputa de tres relleus mixtos, el 2x1.500 m, el 4x100 m i el 4x400 m que posarà punt final a la jornada. En els tres relleus serà lliure l’ordre de participació dels atletes masculins i femenins. El guanyador o guanyadora de cada prova sumarà sis punts; el segon, cinc; fins que el sisè només en sumarà un. Els tres primers equips mixtos classificats per la suma total de punts rebran un trofeu i uns premis econòmics de 4.000 euros el primer, de 2.500 euros el segon i de 1.500 euros el tercer.Cada atleta podrà disputar una prova i un relleu o dos relleus.

Salts i llançaments

En els concursos és on es posaran en pràctica les grans innovacions d’aquesta nova competició. En els salts verticals –la perxa femenina i l’alçada masculina–, els atletes només podran fer un màxim de vuit salts. Per això hauran de triar molt bé l’alçada en què comencin a saltar i saber gestionar molt bé els salts nuls que vagin fent al llarg de la competició.

En els salts horitzontals i els llançaments –la llargada, el disc i la javelina femenina, i el martell, el pes, i el triple masculí–, el sistema de decidir el guanyador serà encara més innovador. Els sis atletes faran els dos primers intents i el que faci la pitjor marca acabarà la competició i ocuparà el sisè lloc. Els altres cinc participants faran el tercer i el quart intent, però no es comptaran els registres dels dos primers. Tots cinc començaran de zero per tornar a eliminar el participant que faci el salt o el llançament més curt, que serà el cinquè. Els darrers quatre atletes tornaran a començar a competir de zero sense comptar les marques dels quatre primers intents, i faran els dos últims salts o llançaments per decidir les posicions del primer al quart classificat de la prova.

Els equips participants
Playas de Castellón
FC Barcelona
Unicaja Jaén Paraiso Interior
AA Catalunya
Grupompleo Pamplona At.
Lleida UA
Les proves
Masculines: 100 m, 400 m, 110 m tanques, alçada, triple, pes, martell i 3.000 m marxa.
Femenines: 200 m, 800 m, 400 m tanques, perxa, llargada, disc i javelina.
Mixtos: relleus 4x100 m, 4x400 m i 2x1.500 m.
Lloc, data i horaris
Estadi Joan Serrahima de Barcelona.
Dissabte 3 d’agost.
De les 19.00 h a les 21.45 h.
Es disputarà la meitat del programa masculí i la meitat del programa femení
Els nois i les noies compartiran tres relleus, el 4x100 m, el 4x400 m i el 2x1.500 m
Els salts i els llançaments seran innovadors per decidir el guanyador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)