Ciclisme

Jofre Cullell, tercer, torna al podi de la copa del món

Ciclisme. “L’objectiu és acabar al podi de la genera”, afirma el sub-23 del Megamo, tercer en la general quan falten dues proves i el mundial al Canadà

“He sortit una mica malament i he anat al lloc deu o dotze. Després he agafat el meu ritme i he pogut anar avançant fins arribar als de davant. En la penúltima volta, m’he quedat en el tercer lloc i després, ja he anat agafant distància sobre el quart i he anat mantenint-la en uns 20 segons fins al final”, diu Jofre Cullell (Megamo) sobre la cursa sub-23 de la copa del món d’XCO a Val di Sole, en què va pujar al podi per segon cop aquest 2019 després de ser segon, fa un mes, a Vallnord. L’any passat, en la darrera cursa del seu primer any en la categoria, un segon lloc suposava el seu millor resultat –abans era el cinquè a Andorra.

Cullell va entrar darrere el líder de la general i dominador de la categoria, el campió d’Europa la setmana passada, Vlad Dascalu, que va desempallegar-se de Filippo Colombo en la darrera baixada per treure-li quatre segons en l’arribada. El romanès establert a La Rioja i el suís estan en el seu darrer any en la categoria sub-23, mentre que el campió d’Europa júnior el 2017 compleix, tot just, la segona de les quatre. El cap de files del Megamo va acabar a 51 segons del primer i va treure 1:08 al quart, Christopher Blevins (EUA), amb un temps d’1h24:01.

El banyolí Josep Duran (BH) va ser 56è i Clàudia Galicia (Megamo), 58a en la cursa elit femenina, de què la vencedora va ser la campiona del món de BTT, ciclocròs i carretera el 2015, Pauline Ferrand-Prevot. La francesa va protagonitzar un frec a frec amb Jolanda Neff, guanyadora de la general de la copa del món el 2018. El campió d’Europa d’XCO la setmana passada, Mathieu Van der Poel –aquest any, ha competit en carretera en l’UCI World Tour i va guanyar l’Amstel Gold Race–, va superar Mathias Flückiger i Nino Schurter, segon i tercer en la cursa elit masculina.

El desenllaç, a Amèrica

“Estic content amb les sensacions”, diu Cullell, que, després de ser vuitè en la cursa de l’europeu i en l’anterior cita de la copa del món, a Les Gets (França), abans que guanyés el seu segon títol estatal en dos anys en la categoria. El corredor de Santa Coloma de Farners ja pensa en la cursa d’aquest cap de setmana que ve, a Lenzerheide (Suïssa). És la darrera de la temporada a Europa, perquè el darrer cap de setmana d’agost, i primer de setembre, es disputa el campionat del món a Mont Sainte Anne (Canadà), el circuit on Josep Antoni Hermida va ser campió del món absolut el 2010. La copa del món es tanca als Estats Units, a Snowshoe. “L’objectiu és acabar al podi de la general, ser regular en les proves que falten”, afirma Jofre Cullell.

LA DADA

2
podis
duu el corredor del Megamo aquest any en la copa del món, després de ser segon a Vallnord.