Ciclisme

Txell Figueras, principal novetat

Ciclisme. La corredora de Flaçà en la categoria elit femenina i Jofre Cullell i Josep Duran en sub-23 són tres dels sis catalans a la convocatòria de la RFEC per al mundial de BTT, al Quebec

Txell Figueras (Flaçà, 1993) és la gran sorpresa de la convocatòria de Cristóbal Sánchez per al campionat del món de BTT, que es disputarà a Mont-Saint-Anne del 26 d’agost a l’1 de setembre. La corredora del Grupo ADI - Dsnivell-BMC, campiona del darrer Open BTT amb cinc triomfs en cinc curses i subcampiona estatal d’XCO, debutarà amb la selecció espanyola l’estiu en què també ha disputat les seves primeres copes del món, a Andorra i Les Gets. A més de la líder de la copa catalana internacional en la categoria elit femenina, a la prova quebequesa també hi haurà Jofre Cullell (Megamo) i Josep Duran (BH) en sub-23 a la modalitat olímpica. En descens, Àlex Marín en elit i Edgar Peyra i Adrian González en júnior completen la nòmina catalana entre els disset convocats per la RFEC.

Jofre Cullell és tercer a la general de la copa del món després de tres podis en el segon any a la categoria i en les dues darreres curses ha acabat darrere el romanès i campió d’Europa Vlad Dascalu i el suís Filippo Colombo, que l’any que ve passen a elit.

El colofó

Figueras ja tenia coll avall que entraria a la convocatòria des de l’estatal del juliol. Clàudia Galicia (Megamo), campiona estatal, se centrarà en el de marató. Les dues corredores han acabat frec a frec les tres curses en què han coincidit aquesta temporada menys en l’estatal, superades per Rocio de Alba –la sub-23 va ser desena absoluta en la darrera copa del món– i amb una caiguda de la gironina al final. Figueras ha competit per primer cop aquest any nivell internacionalment i en el mundial farà els relleus i la individual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)