Hoquei sobre herba

Premi a la persistència

Hoquei sobre herba. L’equip d’Adrian Lock no va poder trencar el mur rus, amb la portera Aleksandrina com a principal baluard, fins al minut 58 en la seva estrena en l’europeu d’Anvers

Espanya 1 rússia 0

ESPANYA:Ruiz; Ycart, Petchamé, López, Bonastre, Guinea, Cano, Riera, Pérez, Oliva i Jiménez. També van jugar: Iglesias, Tost, Pons, B. García, Torres-Quevedo, Segú i M. García.RÚSSIA:Aleksandrina; Salamatina, Shumilina, Koroleva, Eroshina, Kolpakova, Bordolimova, Drepenkina, Sadovaia, Leonova i Sorokina. També van jugar: Chepurnova, Khalimova, Cheplygina, Yushkova, Sanina i Makeeva.GOLS:1-0 (58’) Iglesias.

La selecció espanyola va necessitar 58 minuts, a només dos del final, per trencar el mur rus i segellar amb triomf la seva estrena en un europeu on demà se les heurà contra el primer equip del món, el combinat d’Holanda. El conjunt d’Adrian Lock va obtenir el premi a la seva persistència i al final va poder cantar victòria en un partit que, tot i alguna fase de certa precipitació, va dominar des del principi. En l’últim quart, el conjunt estatal va posar setge a la línia de 22 russa i va poder superar per dalt l’àgil Viktoriia Aleksandrina, la principal responsable que la seva porteria es mantingués inexpugnable. Lucía Jiménez va elevar la bola amb una vaselina per esquivar la sortida de la portera russa i Belén Iglesias, encara que de manera poc ortodoxa, va rematar el gol de la victòria.

L’equip espanyol havia començat molt endollat, pressionant de valent la sortida de bola del rival. Així va generar les primeres ocasions clares de gol amb Carmen Cano i Berta Bonastre com a protagonistes. El conjunt rus va sortir indemne de la pressió espanyola i va respondre amb dos penals córner consecutius, que tampoc van veure porteria. A l’inici del segon quart, les d’Adrian Lock van tornar a gaudir d’oportunitats clares. Lola Riera va rematar desviat el primer penal córner per a les espanyoles i Maria Tost va enviar al travesser un potent xut executat des de la frontal de l’àrea. El gol no arribava i les medallistes de bronze en l’últim mundial van caure en la precipitació i es van anar encomanant al joc d’anada i tornada que afavoria els interessos de la formació russa.

Després de la represa, Gigi Oliva va avançar la seva posició, la pressió espanyola es va fer encara més insistent i asfixiant, va gaudir de quatre penals córner més, fins que va arribar l’anhelat gol de la victòria.

Espanya contra Gal·les

En la competició masculina, l’equip espanyol, que va caure 5-0 en el seu debut contra Bèlgica, necessita avui imperiosament la victòria contra Gal·les (13.30 h) per continuar aspirant al segon lloc de grup.