Ciclisme

Victòria de Jakobsen en la quarta etapa de la Vuelta

Ciclisme. L’holandès del Quick Step ha superat Bennett (Bora), vencedor dilluns, en un esprint disputat al límit

Fabio Jakobsen (Quick Step) s’ha imposat en un esprint molt disputat en la quarta etapa de la Vuelta a Espanya, que ha tingut 175,5 km de recorregut entre Cullera i El Puig de Santa Maria. L’holandès, que ha fet un temps de 4h06:16, ha superat en l’últim moment l’irlandès Sam Bennett (Bora), que semblava que tenia la seva segona victòria consecutiva assegurada després de guanyar ahir l’esprint d’Alacant.

La jornada ha estat marcada per la llarga escapada protagonitzada per Jorge Cubero (Burgos BH) i Jelle Wallays (Lotto), que han atacat en els primers quilòmetres. Tot i assolir un avantatge màxim de 7 minuts (km 27), el pilot no ha permès que la fuga tingués èxit i ha pressionat per atrapar-los. Cubero ha dit prou a 31 quilòmetres de la meta i s’ha deixat engolir pel grup. Wallays, amb un marge d’1:18, ha intentar continuar en solitari fins a la meta, però ha pogut allargar l’aventura només 12 km.

El ritme altíssim en els últims quilòmetres ha fet que el pilot es fragmentés en tres grups. A 5,8 km, el francès Rémi Cavagna (Quick Step) ha intentat l’impossible i ha atacat a la desesperada, però no ha passat del mig minut de diferència i ha acabat neutralitzat a 1,2 km de la meta. Els últims metres s’han completat a gran velocitat. Sam Bennett ha agafat una bona posició en l’esprint, però Jakobsen ha sortit de darrere la seva estela i s’ha acabat imposant sobre la mateixa línia d’arribada.

L’irlandès Nicolas Roche (Sunweb) ha conservat el mallot vermell de líder. La jornada ha viscut l’abandonament de l’holandès Steven Kruijswijk (Jumbo), a causa dels dolors al genoll que arrossegava des de la caiguda que va tenir en la contrarellotge per equips de la primera etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)