Ciclisme

Jakobsen, per mil·límetres

Ciclisme. El jove corredor holandès s’imposa a Bennett per un marge molt petit en l’esprint de la quarta etapa i aconsegueix la seva primera victòria en una gran prova

Fabio Jakobsen (Quick Step) va imposar-se en l’esprint de la quarta etapa de la Vuelta a Espanya per pocs mil·límetres. El corredor holandès va superar sobre la mateixa línia d’arribada l’irlandès Sam Bennett (Bora), vencedor de l’etapa anterior, que en l’últim moment va sortir del rebuf de Jakobsen i a punt va estar de pispar-li el triomf. Aquesta és la primera victòria d’etapa de Jakobsen, que arriba quan falten només quatre dies perquè faci 23 anys.

El recorregut planer entre Cullera i el Puig de Santa Maria (175,5 km) feia preveure una arribada massiva a la meta. Però Jorge Cubero (Burgos BH) i Jelle Wallays (Lotto-Soudal) van intentar capgirar el guió previst amb un atac ja des del tret de sortida. L’aventura va ser llarga i va arribar a tenir un avantatge màxim de 7 minuts (km 39). Cubero i Wallays van passar primer per l’esprint intermedi (km 123,3) i el port de l’Oronet (tercera categoria, km 129,5), però en el terç final de l’etapa el pilot va accelerar el ritme. Cubero va ser el primer a sucumbir a causa d’una avaria mecànica (km 145). Wallays va continuar la fuga tot sol, però només va ser capaç d’aguantar fins a 18,5 km de la meta abans de ser neutralitzat pel pilot.

El ritme alt i el vent van fer que el grup es fragmentés en tres parts. A 6 km de la meta, el francès Rémi Cavagna (Quick Step), conscient de la seva potència, va provar sort amb un atac. No se’n va sortir perquè va ser atrapat en l’últim quilòmetre, però va provocar alteracions en el grup i el seu equip ho va aprofitar per treballar per Jakobsen i llançar-lo en els últims metres. L’holandès va agafar mig cos d’avantatge. Bennett va sortir des de darrere seu i va respondre posant-se a la seva altura, però va cedir el triomf per mil·límetres.

L’irlandès Nicolas Roche (Sunweb) va conservar el mallot de líder. L’únic contratemps entre els favorits per a la victòria va ser la retirada de l’holandès Steven Kruijswijk (Jumbo) a causa dels dolors al genoll que arrossegava des de la caiguda que va tenir en la contrarellotge per equips de la primera etapa.

Etapa 4 (175,5 km)
1r F. Jakobsen (Quick Step) 4h04:16
2n Sam Bennett (Bora) m.t.
3r Max. Walscheid (Sunweb) m.t.
4t Fernando Gaviria (Emirates) m.t.
5è Luka Mezgec (Mitchelton) m.t.
46è Marc Soler (Movistar) m.t.
68è David de la Cruz (Ineos) m.t.
169è A. Pedrero (Movistar) a 5:12
General
1r Nicolas Roche (Sunweb) 13h55:30
2n Nairo Quintana (Movistar) a 0:02
3r Rigoberto Uran (Ed. First) a 0:08
4t Mikel Nieve (Mitchelton) a 0:22
5è M.Á. López (Astana) a 0:33
6è Primoz Roglic (Jumbo) a 0:35
7è Sergio Higuita (Ed. First) a 0:37
32è David de la Cruz (Ineos) a 2:04
76è A. Pedrero (Movistar) a 9:28
81è Marc Soler (Movistar) a 10:03
Regularitat
1r Sam Bennett (Bora) 45 punts
2n Fabio Jakobsen (Quick Step) 34
2n Nairo Quintana (Movistar) 25
Muntanya
1r Ángel Madrazo (Burgos) 15 punts
2n Alejandro Valverde (Movistar) 5
Joves
1r M.Á. López (Astana) 13h56:03
2n Sergio Higuita (Ed. First) a 0:04
3r A. Aranburu (Caja Rural) a 0:37
Equips
1r Team Sunweb 41h19:06
2n EF Education First a 0:02
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)