Ciclisme

Herrada guanya a Ares del Maestrat i Teuns es posa líder

Ciclisme. El vallesà David de la Cruz ha format part de l’escapada bona del dia i és segon de la general

Jesús Herrada (Cofidis) ha aconseguit la victòria que ahir se li va escapar per ben poc al seu germà José en culminar amb èxit l’escapada bona de la sisena etapa de la Vuelta a Espanya, que ha tingut 198,9 km de recorregut entre Mora de Rubielos i Ares del Maestrat. El grup d’onze fugats, entre els quals hi havia el català David de la Cruz (Ineos), ha arribat al port de Culla (3a, km 173,4) sense sobresalts, però en les primeres rampes Tsgabu Grmay (Mitchelton) ha atacat i ha marxat tot sol. Nelson Oliveira (Movistar Team) ha aconseguit connectar amb el corredor d’Eritrea i junts han fet camí fins a encarar l’ascensió final a Ares del Maestrat (7,9 km al 5 per cent).

El grup de perseguidors ha començat a moure’s i no han tardat a arribar els intents per caçar els dos ciclistes. De la Cruz, que en aquell moment era líder virtual de la Vuelta per l’avantatge de sis minuts respecte del pilot, no ha pogut respondre a l’atac d’Herrada i Dylan Teuns (Bahrain), que a 3,5 km de la meta han atrapat i deixat enrere Grmay i Oliveira. Els dos corredors han continuat sols fins als últims metres de l’ascensió, en els quals Herrada, amb una punta més de potència, ha superat Teuns. El corredor belga ha quedat a un pas de la victòria, però ha tret 43 segons a De la Cruz que li han permès posar-se líder de la general, en substitució de Miguel Ángel López (Astana), que ha entrat amb el grup. El corredor català és ara segon de la prova, a 38 segons de Teuns.

L’etapa ha acabat amb l’abandonament del cinquè i el sisè classificats, Nicolas Roche (Sunweb) i Rigoberto Uran (Education First), per una caiguda massiva en el pilot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)