Més esport

“Disfruto de la tornada”

Triatló. Carolina Routier afronta amb “il·lusió” la copa del món d’aquest dissabte a Banyoles, la primera competició que farà a la seva ciutat després del greu accident que va tenir el 2018

“Més que nervis, el que tinc és il·lusió per tornar a competir a casa.” Aquest és l’estat d’ànim amb què Carol Routier afronta aquest cap de setmana la primera competició que disputarà a la seva ciutat després del greu accident que va tenir l’abril del 2018, en el qual un cotxe la va atropellar frontalmet mentre s’entrenava en bicicleta. “No estic nerviosa, perquè la nostra feina és competir i crec que la competició l’afronto bé, però sí que em fa molta il·lusió tornar a competir davant de la meva família i la gent que m’ha donat suport”, explica la banyolina sobre el repte de participar en la copa del món que es farà aquest dissabte a l’entorn de l’estany de Banyoles.

Farà només set mesos de la seva tornada a la competició –copa del món de Ciutat del Cap–, un temps durant el qual ha anat recuperant la forma que havia perdut durant la convalescència de nou mesos: “Quan vaig començar a competir no em sentia encara preparada, però el calendari per intentar anar als Jocs Olímpics és molt dur i com més competicions faci, millor, perquè així comences a puntuar abans. Per això m’hi vaig posar aviat i per això la meva condició física no era encara la millor.” Assegura, però, que arriba a la cita banyolina molt més preparada: “He pogut acumular un mes i mig d’entrenaments i em sento millor que a principi de temporada. Espero poder donar el millor de mi aquest dissabte.” El seu marge de millora encara és gran: “El triatló requereix quilòmetres d’entrenament. Encara sento que em falten hores, i també feina de cap per recuperar la confiança al màxim i tornar a estar on estava. Però estic contenta perquè estic disfrutant de la tornada.”

En l’accident, Routier es va fer fractures en sis costelles, una clavícula, un omòplat i un pòmul, a més de múltiples ferides obertes. Tot i que ja pot competir en condicions, encara nota alguna molèstia: “Nedant tinc un nervi que no està del tot actiu i les plaques i els cargols que porto em limiten una mica el moviment. Però el triatló són tres disciplines i crec que el resultat final pot ser el mateix que abans de l’accident.” La banyolina té pendents encara algunes intervencions per retirar-li plaques.

El repte dels Jocs

Routier es marca l’objectiu de classificar-se per als Jocs de Tòquio, que serien la seva segona experiència olímpica després de Rio de Janeiro 2016. “La classificació s’acaba el maig del 2020. Hi ha uns criteris escrits que aquest any compleix Miriam Casillas. Per a l’any que ve quedaria una plaça, i la federació hauria de decidir segons els resultats”, explica la banyolina, a qui faria especial il·lusió competir amb la seva parella sentimental, el subcampió del món mallorquí Mario Mola, en la prova de relleus mixtos, que s’estrenarà en el programa olímpic en la cita de Tòquio: “Serà la primera vegada que es faci i em faria il·lusió fer-lo amb ell.”

Vincent Luis i Mario Mola seran a Banyoles

Els dos primers classificats de les World Series de triatló, el francès Vincent Luis i el mallorquí Mario Mola, seran dos dels grans atractius de la copa del món de triatló a Banyoles, que es disputarà en distància esprint. També hi seran els catalans Genís Grau i Jordi Garcia. La prova aplegarà uns 300 participants de 41 països diferents. En dones, destaca la participació de diverses triatletes classificades entre les vint primeres de les World Series, com ara l’alemanya Laura Lindemann (10a), la britànica Vicky Holland (12a), l’austríaca Lisa Perterer (13a) i la belga Claire Michel (16a). Entre les catalanes, a més de Routier destaca la participació de Sara Pérez i Anna Godoy. La sortida de la categoria femenina tindrà lloc dissabte a les 17 h i la masculina, dues hores més tard. També dissabte es farà el triatló classificatori per al campionat d’Espanya, que tindrà lloc a La Corunya el 28 de setembre. L’endemà es disputarà el campionat català (11 h) i la copa del món de paratriatló (8.30 h). La prova es va presentar ahir a Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)