Ciclisme

Roglic supera més exàmens

Ciclisme. El nord-americà Kuss s’emporta el triomf al port de l’Acebo en una etapa en què el líder va controlar amb solvència l’atac de Valverde i Pogacar i López van perdre 41 segons

Etapa rodona per al Jumbo-Visma a la Vuelta amb victòria al port de l’Acebo del nord-americà Sepp Kuss, i el lideratge, un dia més, es manté en mans de l’eslovè Primoz Roglic. Kuss va cobrir el recorregut de 154 quilòmetres, amb quatre ports de primera categoria, en 4h19’04’’.

El guanyador de la quinzena etapa va ser el millor del grup escapat de 17 corredors, que als 50 quilòmetres de cursa i després de la primera pujada van marxar del pilot, i van mantenir un marge d’aproximadament cinc minuts fins a Cangas del Narcea, a peu del darrer port. Abans, però, Sergio Samitier (Euskadi Murias), Ben O’Connor (Team Dimension Data) i Dani Navarro (Katusha-Alpecin) van marxar a 49 quilòmetres de la meta. L’espanyol va ser l’únic que va mantenir la fe intacta i la insistència fins a 11 quilòmetres del final de l’etapa. Vasil Kiriyienca (Team Ineos) li va donar caça, però cap dels dos ciclistes va poder aguantar el ritme final del nord-americà.

Kuss va saltar i els va agafar a sis quilòmetres de l’arribada, i es va quedar sol a la darrera pujada, d’un 9,7% de mitjana. Ningú del grup escapat, on hi havia el català Marc Soler (Movistar), el va poder agafar. Un Marc Soler que va esperar el campió del món per ajudar-lo en plena pujada al port de l’Acebo i enmig de la lluita amb Roglic.

Valverde ho intenta

Simultàniament, quatre minuts al darrere, Alejandro Valverde (Movistar) va atacar el líder, que amb suficiència va aguantar la roda del murcià. Tots dos van creuar la meta a 2’14’’ d’un excitat, sobrat i eufòric Kuss (va permetre’s xocar de mans amb tots els aficionats els darrers metres), consolidant les seves privilegiades posicions en la classificació general i traient 41 segons a Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) i Superman López (Astana), que van arribar junts. Nairo Quintana (Movistar) va ser el gran perjudicat de la jornada, i va perdre 1’36’’ respecte al líder i 55 segons respecte a Miguel Ángel López.

El pilot afronta avui la tercera i darrera setmana de Vuelta, en una segona etapa d’exigència, la reina, de 144,4 quilòmetres abans del dia de descans. Els corredors es troben avui a la 16a etapa una segona part de recorregut amb dos ports de primera categoria, el San Lorenzo i l’alt de la Cobertoria. Després vindrà el final a l’alt de la Cubilla, de 1.690 metres, 17,8 quilòmetres i un 6,2% de pujada. Serà una altra oportunitat per posar a provar la fiabilitat de Roglic i acabar d’aclarir la tercera plaça del podi, encara molt oberta entre Pogacar i López, ja que només 17 segons separen l’eslovè, el millor jove, del corredor colombià.

EL PROTAGONISTA

Tenia bones cames i per això he atacat de lluny. Hem fet el que s’ha de fer, batallar