Tennis

De la Bisbal a Nova York, el miracle d’Andreescu

Tennis. La jove tennista canadenca va debutar al torneig ITF el 2018 i un any després ja és la nova estrella del circuit femení

Bianca Andreescu va fer història dissabte en convertir-se en la primera tennista del Canadà –home o dona–en conquerir un torneig individual del Grand Slam. Ho va fer amb 19 anys i després de començar la temporada en el lloc 178 del rànquing WTA. Aquesta setmana ja és la número 5.

El 2018 la jugadora d’origen romanès batallava, com moltes altres de la seva edat, en el circuit ITF per millorar posicions i progressar en el seu joc. Així, l’estiu del 2018 es va plantar al torneig de la Bisbal com una de les tennistes de més renom de la seva generació –havia guanyat l’Orange Bowl al 2014 i al 2015– com una de les favorites. En aquella edició, però, es va trobar al davant la segona cap de sèrie Jil Teichmann contra la qual va disputar un dels partits més espectaculars del torneig i que no es va decidir fins el tie break del tercer set. Andreescu no estava llavors ni entre les 200 primeres del món tot i que després de guanyar la seva Orange Bowl amb només 15 anys havia etzibat: “Després de tot això sembla que em toca guanyar un Grand Slam”.

No s’equivocava de gaire tot i que sovint el camí cap a l’èxit és tortuós sobretot pel seu caràcter tempestuós. Malgrat això i algunes lesions el 2019 ha estat un any per emmarcar. Va començar jugant la final d’Auckland venint de la prèvia i es va endur els títols d’Indian Wells –que va disputar gràcies a una invitació més que merescuda– i de Toronto tot just fa un meus.

Les seva presència en els grans tornejos ha estat limitada ja que va abandonar a Miami i Roland Garros per uns problemes a l’espatlla. Quan finalment va arribar al seu millor moment, a Flushing Meadows, ni la gran Serena Williams, millor jugadora de tots els temps i que jugava davant del seu públic, va poder aturar una jugada que ara mateix és la més ben posicionada per agafar el relleu de l’eterna número 1 del tennis mundial. El seu balanç contra les jugadores Top 10 de la WTA és aquest temporada de 8-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)