Més esport

Tòquio via la Seu d’Urgell

Piragüisme. El Parc Olímpic del Segre serà la seu a partir de demà per tercera vegada del mundial d’eslàlom i per primera del de descens esprint

Pels volts de 800 esportistes de 65 federacions competiran a partir de demà i fins diumenge al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell en el mundial de piragüisme en aigües braves. Serà al tercera vegada que la vila lleidatana és escenari de la cita (1999, 2009) en la modalitat canoa eslàlom i la primera en descens esprint. El campionat, que es va inaugurar oficialment diumenge, servirà per definir la majoria de passaports per als Jocs Olímpics de Tòquio, concretament s’assignaran un vuitanta per cent de les places.

Entre les figures del campionat destaca per proximitat i per mèrits la palista de Lasarte establerta a la Seu Maialen Chorraut, que va guanyar la medalla de bronze a Londres i l’or a Rio de Janeiro en caiac 1 individual. A Pequín 2008 es va quedar fora de la final i aspira, per tant, a competir en sels seus quarts jocs consecutius. En el mundial de la Seu d’Urgell del 2009 es va penjar la plata. També destaca el palista d’Irun Ander Elosegui, vuitè a Rio de Janeiro.

La Seu d’Urgell vetlla por mantenir la instal·lació del Parc Olímpic del Segre dins del circuit internacional de competicions de la Federació Internacional de Piragüisme. Ho demostren les 18 copes del món, un campionat d’Europa i aquest tercer mundial.

Del 29 de juny al 6 de juliol, el camp de regates Aigüerola de la Noguera Pallaresa a Sort va ser escenari del mundial d’estil lliure. La candidatura de Sort i la Seu van ser escollides conjuntament el 2015 a Marràqueix per la federació internacional.

Villarrubla, entre les favorites

La lleidatana Núria Villarubla (Club Cadí Canoe Kayak) aspira a segellar el passaport per als Jocs en C1 i també en C2 mixt. Villarubla va obtenir la plata en l’europeu 2019 de Pau (França). També figuren entre els convocats Germán Jiménez (Sícoris), que prendrà part en C2; Alan Padilla (Sícoris), que participarà en C1 i C2; Miquel Travé (Club Cadí), que prendrà part en C1; Adrià Martín (Cadí), en C2 mixt, i Arnau Morancho (Sícoris) –K1– i Xavi Miralles (Sícoris) també en K1. En noies, hi seran Laia Sorribes (Nàutic Mig Segre) competirà en K1; Carla Carrillo (Cadí) en C2 mixt i Marta Martínez (Cadí), en k1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)