Futbol sala

Per emmirallar-s’hi

Futbol sala. Després de quatre estius d’infinits canvis, Óscar Redondo ha aconseguit configurar un Industrias que s’ajusta a la perfecció a allò que vol

Óscar Redondo va agafar el testimoni del primer equip de l’Industrias Santa Coloma fa quatre estius. Des d’aleshores gairebé no ha pogut descansar i sempre ha tingut un ull a la preparació del curs següent. Cada any li marxa un bon gruix de la plantilla i s’ha de dedicar a tornar a armar un equip per competir a la màxima divisió del futbol sala estatal. Sense estar entre els deu millors pressupostos de la categoria però sempre sota l’ull clínic i exigent de l’entorn colomenc. Tant l’any passat com aquest ha hagut d’agafar també la batuta de la direcció esportiva i quan l’estiu del 2019 semblava que seria plàcid, “ha estat el més complicat de tots”, diu amb un somriure. Dos reforços lligats van caure a darrera hora i Redondo va haver de moure’s ràpid i fer gala de la cintura que ja tenia quan era jugador. Tot i això, se n’ha sortit prou bé, creu. I això li confirmen, com a mínim, els números. L’equip ha sumat quatre dels sis punts possibles en l’estrena de la lliga i també ha guanyat la copa Catalunya. “És evident que estem contents de com està anant tot. Els resultats i els títols reforcen la idea de joc i la predisposició dels jugadors, que ha estat total des d’un inici. Estem millor del que em pensava. Però, també tenim molt marge de millora i en tres mesos veurem què més pot donar de si el grup”, considera Óscar Redondo, el tècnic que segueix en la línia d’altres temporades de no marcar-se objectius. “Només ens exigim una cosa: volem ser protagonistes a cada partit però no tant sí com no. No tancant-nos i esperar. Sent nosaltres. Sigui qui sigui el rival, juguem a fora o a Badalona”, diu. “Enguany hem volgut fitxar jugadors bons, sí. Però sobretot homes que crèiem que es podien entendre entre ells. Se’n van quedar pocs de la temporada passada –cinc homes de pista– però tots ells es creuen la manera de jugar com a seva. I els que venen, més enllà de Sepe que torna a casa i que era un encert segur, creiem que també ho faran”, analitza el tècnic colomenc.

Per a Redondo, aquesta plantilla de la temporada 2019/20 és la que més s’assimila a la idea de joc que té. “Tot i que acabem de començar i que encara hem de crear moltes sinergies, el grup ja es passa bona part dels partits manant i intentant ser protagonista. Això és el que fa sentir més orgullós un entrenador”, considera el tècnic del conjunt de Santa Coloma. “No vol dir que sigui millor ni pitjor plantilla que les altres que he tingut. Però m’hi sento molt identificat”, creu.

Durant l’estiu han arribat a Santa Coloma sis cares noves per reforçar el projecte: Khalid, Roger Bermussell, Well, Bruno Petry, Pablo Vidal i Sepe. “No cal que els hi venem cap moto, als jugadors nous. A homes com Sepe, que ja han estat aquí, per motius evidents. No som els que més paguem, és clar. Però és un club respectat i la gent sap que tot el que promet ho compleix. I que és el degà. I això fa que molts jugadors tinguin moltes referències nostres”, explica Redondo, que considera que l’equip ha guanyat com a grup. “Quan marxa un home decisiu com Ximbinha és molt complicat substituir-lo. Però no m’agrada recrear-me en això. Me n’alegro molt que hagi fet un pas endavant, però nosaltres hem de seguir. I possiblement no haguem trobat ningú amb la capacitat individual de Ximbinha però crec que, en global, hem millorat pel que fa a grup”, sentencia.

“El futur?, ja veurem”

Un cop exhaurit el primer contracte –de tres anys–, Redondo ha signat per un any més. “Quan passa això no s’ha de ser un il·luminat per entendre que la relació s’està acabant. Però no em preocupa. Zero. Però veig que l’etapa arriba al seu final. I tant de bo acabi bé. No vull hipotecar les decisions del club. Ja veurem què passa”, sentencia Redondo. El tècnic, sempre clar i honest, ha aconseguit un grup amb el qual s’identifica, no es marca objectius inabastables però, de moment, ha començat donant molta guerra en els primers partits.

LA XIFRA

6
Cares noves.
Khalid, Bermusell, Well, Bruno Petry, Pablo Vidal i Sepe són els reforços d’enguany

EL PROTAGONISTA

Individualment no hem trobat ningú com Ximbinha, però, en global, hem millorat com a grup
Óscar Redondo
Només ens exigim una cosa: volem ser protagonistes a cada partit però no tant sí com no. No tancant-nos i esperar. Sent nosaltres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)