Atletisme

Galimany, setzena en la marató

Mundial. L’atleta de Valls (2h47:45) va anar de menys a més en una prova marcada per la calor i la humitat en què va triomfar la kenyana Ruth Chepngetich

L’atleta de Valls Marta Galimany, que debutava en un mundial amb 34 anys, va quedar 16a en la marató disputada la matinada passada després d’anar remuntant posicions des del lloc 25. En unes condicions crítiques (33 graus i gairebé el cent per cent d’humitat) la kenyana Ruth Chepngetich, tercera de tots els temps, es va erigir com a nova campiona mundial. El podi el van completar completat l’atleta de Bahrain Chelimo i la de Namíbia Johannes.

Valls va fer una cursa de menys a més i va completat la distància en 2h47:45. Va ser la segona millor europea rere la bielorussa Volha Mazuronakei, que va ser cinquena absoluta. El 16è lloc li podria servir per obtenir la plaça olímpica si durant el 2020 fa la mínima.

“Estic molt contenta amb la cursa i amb el lloc que he fet. He gaudit molt. El principi he començat regulant molt el ritme i després he anat millorant tot i que un problema a la panxa m’ha obligat a reduir el ritme i no he volgut arriscar”, va dir l’atleta després d’una prova considerada com la marató més dura de la història dels mundials. Van abandonar 25 participants.