Ciclisme

Que siguin totes com la primera

Ciclisme. Molt bona acceptació de la Copa Gironina de BTT a Bordils, amb triomfs de Bosque i Figueras

Christopher Bosque (Biking Point) i Txell Ferrer (G. Adi-Dsnivell-BMC) en categoria masculina i femenina van ser els vencedors de la primera cursa de la Copa Gironina de BTT Centre Porsche Girona, que es va fer a Bordils i que torna al calendari després d’un parèntesi de tres anys i de la mà de Guillem Cassú. “ Estem mirant de recuperar el setanta o vuitanta per cent de l’esperit. L’altra part l’haurien d’aportar els corredors: la unió entre ciclista i cursa hauria de tornar a ser com abans” va dir el bordilenc en una entrevista a aquest diari abans del tret de sortida al calendari, en la que exposava el seu record de la competició que va desaparèixer: “Eren sense ofici ni benefici i les feies perquè t’agradava el moutain bike. Una festa a cada poble, amb categories de tot tipus i tots els aficionats a la BTT pura i dura. I el planter que s’ha creat ha estat per la Caixa Girona i la Copa Gironina”.

Els participants a la primera cita del calendari gironí van mostrar-se molt contents del recorregut, un circuit tècnic i trencacames. Bosque va dedicar el seu triomf al desaparegut dies abans Modest Capell en una cursa amb 35 quilòmetres que va fer en 2h09:36. El sub-23 Gerard Blanch (Vilajuïga) va ser segon a 1:55 i Jaume Casals (Scott Bikes) tercer a 3:44, quatre segons menys que Antonio Olivares (Linbikes), millor màster 40. Albert Oller (Montgrí CC) va ser cinquè i millor màster 30 mentre les tres primeres de la categoria femenina van ser Txell Figueras, 31a a la general, seguida d’Àgata Safont (Radikalbikes-Artsport) i Tatiana Luisi (Costa Brava-Mediterranean).

La cita comptava amb una volta curta de 22 quilòmetres –també marxa si es volia– que va guanyar el cadet Aniol Morell (Irontech-Tecnic-Ambisist),davant de Santi Sanchez (Bsixbikes-Jormat) i Eudald Fabrellas (Radikalbikes-Artsport), també cadets. En la categoria d’e-bikes el triomf va ser per a Jordi Falgueras (Ayats Cycles). Eduard Ayats (Ayats Cycles) i Xavier Ferrer (Gerunda.-Radikalbikes). van ser segon i tercer.

Serinyà el 20 d’octubre, Quart el 27 i Sant Gregori el 10 de novembre completen la copa gironina de BTT.