Copa republicana a Sarrià

Handbol. En un partit d’alt contingut reivindicatiu, els sarrianencs guanyen per primer cop un equip de l’Asobal, el Cangas, que va fer la sensació que llançava l’eliminatòria

UE SARRIÀ 28 CANGAS 25

UE SARRIÀ:Guitart (1), Palacios (2), Aleman (1), Pórtulas (4), March (4), Fina (4), Segarra (1), Garcia, Moreno, Rovira (2), Serrano, Gutiérrez (2), Torres (3), Teixidor (4), Biosca i Vicente.CANGAS F. MORRAZO:Díaz, Vujovic (3), González, Gayo, Soliño (1), Quintas, Peiro (3), Iglesias (4), Vilanova (4), Menduiña (5), Mitic (1), Forns, Kuran (2) i Castro (2).PARCIALS:2-2, 4-4, 7-6, 10-7, 12-8, 15-10; 17-14, 18-17, 19-19, 21-23, 22-25 i 28-25.ÀRBITRES:Marín i García.

El Sarrià va tombar contra tot pronòstic el Cangas i jugarà la tercera eliminatòria de la copa del Rei. És la primera victòria de la història dels sarrianencs contra un equip de la lliga Asobal i la va aconseguir en un partit ben especial. D’entrada els jugadors van decidir que l’afrontarien amb la segona samarreta, la de color groc, per demanar l’alliberament dels presos polítics. També van protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que els ha condemnat fent una acció similar a la del Bordils dimarts. Els jugadors es van quedar el primer minut sobre la línia de sis metres mentre tot el pavelló dret cridava “llibertat, llibertat” amb estelades i una pancarta gegant on es podia llegir: “prou”. El grup d’animació, a més, va deixar la seva zona buida també com a protesta per l’empresonament dels líders polítics i socials del moviment independentista. Durant els temps morts, a més, els seguidors van cantar a cappella Els segadors i en el minut 17:14 de cada part és quan s’unien les forces per reclamar la llibertat dels presos.

La copa fa nosa?

L’entrenador de l’equip, Salva Puig, va afrontar el partit amb baixes molt rellevants, com ara la de Mariscal, Ballester i Pere Arnau. El primer va rebre un fort cop en l’últim partit i també serà baixa per al desplaçament a la pista del Teucro. Puig, doncs, va fer moltes rotacions i va donar minuts als joves, que van respondre amb ambició i bon joc. De fet, en el minut 15 l’equip ja manava per 15-10 contra un rival que no semblava mostrar gaire interès en el partit. Els gallecs, també amb moltes rotacions, van anar capgirant el resultat per la qualitat d’alguns dels seus llançadors i també per errors comprensibles dels joves jugadors locals. Sis minuts abans del final, amb 22-25, els visitants també van dir prou –com la pancarta– i van deixar de jugar demostrant un nul interès a continuar endavant. Els de casa, en canvi, no van arronsar el braç i amb un 6-0 de parcial van completar una remuntada inesperada.

Més partits

La tercera eliminatòria de la copa, la jugaran els vuit equips que han superat la segona –encara no entraran en el bombo ni el Granollers ni el Barça– entre el 17 i el 21 de desembre. El Sarrià jugarà el derbi contra el Bordils el dia 14. En comptes d’una llarga aturada nadalenca tindrà un petit regal de Reis anticipat.