Tennis

“Gestionar l’era post Nadal és un repte”

Tennis.

El nou director del Barcelona Open Banc Sabadell, l’extennista David Ferrer, ha assegurat aquest dimecres que gestionar l’era post Rafael Nadal al Godó “no és un marró, sinó un repte” que afronta amb molta il·lusió i motivació. “Rafa és únic, no existirà un altre Rafa Nadal. La seva figura va ser insubstituïble, això ho tinc claríssim, però gestionar l’etapa sense ell és un repte per a mi, una oportunitat per millorar i créixer, i tinc claríssim que el torneig és molt més que ell. Té una història al darrere”, ha afirmat Ferrer en un esmorzar amb els mitjans de comunicació.

Ferrer ha recordat que a Barcelona han jugat “tennistes que formen part de la història” d’aquest esport, com Guillermo Vilas, Matts Wilander, Ivan Lendl o Andre Agassi. “Aquí seguiran venint els millors jugadors, sempre. Tenir a Rafa és una sort, però seguirem treballant perquè la gent vingui al torneig no només a veure’l a ell, sinó als millors del món”, ha afegit. En qualsevol cas, Ferrer ha apuntat que la retirada de l’onze vegades campió del Godó encara no ha arribat, “així que no cal lamentar-se sinó gaudir de que segueixi jugant al màxim nivell, guanyant Grand Slams i batent rècords”.

L’extennista de Xàbia substitueix al capdavant del obert barceloní al lleidatà Albert Costa, que ha estat el director esportiu del Godó els últims onze anys. I arriba en un període de transició per al torneig, que a més de gestionar l’era post Nadal també s’enfronta a un canvi de model en la gestió, ja que el contracte amb IMG, l’empresa que l’organitza des de fa 32 anys, finalitza el 2020. La mateixa IMG, Kosmos, Octagon i Tennium liciten pel nou contracte.

Ferrer, de moment, ha signat només per un any. “Em van donar l’opció que estudiés estar molt de temps, però això és nou per a mi, començo de zero i vull anar pas a pas. M’agradaria estar sens dubte molts anys, però de la manera que totes les parts estiguem contentes”, va explicar . Com a jugador, va disputar el Godó en quinze ocasions –va jugar quatre finals– i va veure “petites coses que es podrien millorar”, però ha recordat que ara està “a l’altre costat” del negoci, que vol “el millor per al torneig” i que és conscient que haurà de dir “no” a algunes coses “i consensuar-ne d’altres” amb els que fins fa res eren els seus companys. “La qualitat del quadre no depèn totalment de la bona feina que s’hagi fet. També depèn de les lesions i del calendari dels tennistes. Però el que està clar és que és un torneig del que els jugadors et diran que està entre els millors, i que molts volen jugar-lo”, va afirmar.

Per a Ferrer, les claus de l’èxit és que, malgrat ser un Open 500, “té l’atractiu de la Ciutat Comtal com a reclam i es disputa al RCT Barcelona, que és un club social i això ja el converteix en alguna cosa diferent . I també que es juga en terra batuda, una superfície on cada vegada hi ha menys tornejos”. El xabià ha citat el Godó, al costat de Roland Garros, i els Màsters 1.000 de Montecarlo i Roma, com els tornejos més importants sobre argila. Algú li ha apuntat que s’havia oblidat de Madrid. “Em referia a nivell històric i sentimental, que després Feli s’enfada amb mi”, ha respost entre rialles. “Madrid és una gran torneig, però no té tanta història”. Que l’obert barceloní “no es quedi només en història i segueixi projectant-se en el present” és un dels reptes que precisament David Ferrer s’ha marcat en la seva nova etapa professional. “A la vida sempre hi ha d’evolucionar. Intentarem que vinguin els millors jugadors possibles i també atraure jugadors nous perquè els descobreixi el públic”, ha indicat.

En aquest sentit, Ferrer ha admès que li agradaria comptar amb alguns tennistes de la Next Gen que li agraden molts, com el grec Stéfanos Tsitsipas, el rus Daniil Medvédev o el canadenc Denis Shapovalov i amb veterans com l’argentí Juan Martín del Potro. Tots ells ja han disputat el Godó en alguna ocasió, però no així el suís Roger Federer. “És clar que m’agradaria tenir Federer. A qui no? Però és una mica complicat, perquè no depèn de les facilitats que tu li puguis donar sinó del seu calendari i, a dia d’avui, crec que el seu calendari és un altre”, es sincerar el nou director del Barcelona Open Banc de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)