Hoquei sobre herba

Les seleccions espanyoles masculina i femenina aniran a Tòquio

Hoquei sobre herba. Els nois, amb tretze catalans, guanyen França (3-2), i les noies, amb nou catalanes, tornen a superar Corea del Sud (2-0)

Les seleccions espanyoles masculina i femenina es classifiquen pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 al superar el preolímpic. El conjunt masculí, amb tretze jugadors catalans, guanya França per 3-2 en el segon partit i després del 3-3 del primer es classifica per un global de 6-5. L’equip femení, amb nou jugadores catalanes, torna a derrotar a Corea del Sud, aquest cop per 2-0 i juntament amb la victòria per 2-1 de divendres es guanya el bitllet olímpic per un global de 4-1.

Els nois disputen contra França un partit molt anivellat i que està obert fins al final. Després del 3-3 del primer partit la selecció espanyola havia de guanyar per classificar-se i ho aconsegueix. En el minut 3 però, encaixa un gol i no pot remuntar fins al segon quart amb gols de Miki Delas i Álvaro Iglesias per arribar al descans amb un 2-1. En el tercer quart els francesos empaten de penal corner –n’ha disposat de nou i n’han marcat un–, però un minut després Xavi Lleonart fa el 3-2 de penal stroke. En el darrer quant França lluita per tornar a empatar i Espanya sap mantenir l’avantatge, guanya el partit i es classifica.

Les noies s’avancen en el primer quart amb un gol de Begoña Garcia i després saben portar el ritme del partit on els hi interessa. Les coreanes disposen de sis penals corners al llarg del partit però la portera i la defensa de la selecció espanyola està molt encertada. Lola Riera sentencia el partit i la classificació a cinc minuts del final amb el segon gol.