Rugbi

Sud-àfrica i Anglaterra lluitaran pel títol mundial

Rugbi. Els Springboks guanyen Gal·les (16-19) en una semifinal molt anivellada que es decideix per un cop de càstig a quatre minuts de la fi

Sud-àfrica i Anglaterra lluitaran pel títol mundial el proper dissabte 2 de novembre (10 h) a l’estadi de Yokohama, al Japó. Els sud-africans es van classificar ahir en derrotar Gal·les per 16-19 en la segona semifinal, mentre que els anglesos van donar la sorpresa dissabte en vèncer per 16-7 Nova Zelanda, actual campió i gran favorit. Els Springboks disputaran la tercera final –en les dues anteriors que han disputat han estat els campions–, mentre que el XV de la Rosa es va classificar per a la seva quarta final –n’han guanyat una–. La final d’aquesta edició serà la repetició de la final de l’any 2007 que es va jugar a França, i que van guanyar els sud-africans.

Sud-àfrica va haver de treballar molt per superar Gal·les en la segona semifinal. L’enfrontament va ser molt anivellat i malgrat que els sud-africans es van avançar en el marcador i sempre van anar a davant, el XV del Drac es va refer una vegada i una altra i va saber empatar. Al descans es va arribar amb un 6-9 per als Springboks.

En el segon temps, i després d’aconseguir un assaig, els sud-africans van ampliar el seu avantatge fins al 9-16, en el minut 58. Els gal·lesos novament van reaccionar i també van anotar un assaig i van tornar a igualar el partit en el minut 66 (16-16). A falta de només quatre minuts per acabar la semifinal Handre Pollard –que va acabar el partit anotant catorze punts–, va transformar un cop de càstig i va situar el marcador en el definitiu 16-19 per a Sud-àfrica. Victòria i classificació per a la final.