Ciclisme

La tardor calenta de Jofre Cullell (Megamo)

Ciclisme. El ciclista comença la preparació per a la temporada del 2020, que inclou els Jocs de Tòquio, en el calendari català de ciclocròs

Jofre Cullell no comença avui una temporada qualsevol. El 27 de juliol del 2020, el dia de la cursa de BTT dels Jocs Olímpics de Tòquio, està gravat en la ment del jove talent de Santa Coloma de Farners, que igual que en els darrers anys farà servir el ciclocròs per arribar a la temporada de ciclisme de muntanya en plena forma. Cullell és, de fet, el campió català absolut de la disciplina i la temporada passada va ser segon en el campionat d’Espanya sub-23, en el seu primer any en la categoria, després de brillar en algunes proves de la copa del món com a júnior i disputar també el mundial de la modalitat.

Cullell és el favorit per repetir avui el triomf del 2018 en el Gran Premi de les Franques, prova de categoria internacional UCI C2. De fet, Catalunya viurà els seus tres grans dies de la temporada. Demà es farà el trofeu Joan Soler a Manlleu, en el Parc de l’Arboretum, en un circuit de gespa molt ben valorat pels especialistes nòrdics.

Diumenge es tancaran els tres dies de competició amb el GP Internacional Ciutat de Vic, en un circuit amb semblances a les proves que es disputen al País Basc. L’any passat l’alacantí Felipe Orts, el gran referent del ciclocròs als Països Catalans i a la resta de l’Estat, va obtenir una brillant victòria. Totes les proves són puntuables per a la copa catalana.

Cullell, doncs, té l’oportunitat de posar a prova el seu nivell de forma actual contra molts ciclistes que no pensen en el BTT, com ell, sinó exclusivament en el ciclocròs.

Sense europeu

La federació espanyola ja ha confirmat que no enviarà selecció a l’europeu d’Itàlia. Orts, per exemple, hi anirà pel seu compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)