El CE Mediterrani torna a l’Eurolliga amb golejada

Waterpolo. L’equip de Sants imposa la intensitat en el ritme de joc i posa fi a la resistència de l’Spandau 04 en l’estrena de la primera fase europea

spandau o4 8 mediterrani 17

SPANDAU O4 BERLÍN:Chamorro; Vosseberg (2), Walsh (1), Klein, Friese, Grandis, Vunder (2), Stiefel (2), Hosoya (1), Weber, Krukemberg, Boettcher i Wittmann.CE MEDITERRANI:Rutgers, Duran (3), Díaz (1), Blacker, Toha (1), Viladot, C. Espar (2), Tarragó (3), Seto, Dalmases (5), Ungria, Lizotte (2) i Trojan.PARCIALS:0-3, 3-2, 2-6 i 3-6.ÀRBITRES:Dreval i MilovicCOMENTARI:Primer partit de la fase de l’Eurolliga que es disputa a Berlín.

Després de gairebé una dècada sense jugar competició europea (des del curs 2010/11), el CE Mediterrani va tenir una tornada plàcida a l’Eurolliga amb un triomf contundent a la piscina de l’Spandau 04 de Berlín, l’amfitrió del grup C. L’equip de Sants es va mostrar superior al seu rival i només va tenir uns minuts de desconcert a l’inici del segon quart, quan el conjunt alemany va poder restablir l’equilibri inicial. En tot cas, el Medi va imposar la velocitat del seu ritme de joc i la qualitat de les jugadores de l’arc per golejar el seu rival i presentar la seva candidatura per accedir a la fase preliminar de l’Eurolliga.

En la posada en escena, el CE Mediterrani es va mostrar més còmode i resolutiu en el joc d’anada i tornada amb què es va convertir bona part del primer quart. Roser Tarragó, de penal, va inaugurat el marcador, i Naia Duran, amb dos contraatacs, ampliava la diferència per a les de Sants. L’Spandau va reaccionar en el segon quart. Hosoya, també de penal, i Stiefel en dos llançaments per la banda dreta que van sorprendre la defensa catalana van restablir l’equilibri. El Medi va ajustar la defensa i amb un llançament parabòlic de Dalmases i una canonada de Tarragó va poder arribar a l’equador amb avantatge (3-5).

Després de la represa, l’equip de Sants va posar una marxa més al seu ritme de joc, i els gols van anar caient a la porteria defensada per la brasilera Victoria Chamorro. Espar i Dalmases, per partida doble, Clara Díaz i Tarragó van desarmar la resistència local i van sentenciar el partit amb un parcial de 2-6. Tot i que el partit estava resolt (5-11), el Medi no va abaixar la guàrdia i va incrementar unes diferències –l’últim parcial va ser de 3-6– que poden ser decisives amb vista a assegurar-se una de les tres places que donen dret a jugar la fase preliminar de l’Eurolliga. Avui, contra el Plebiscito de Pàdua (20.30h), el partit es preveu molt més complicat.