Més esport

Les federacions i la UFEC proposen Pere Miró per la Creu de Sant Jordi 2020

Olimpisme. Engeguen una campanya de suport institucional al dirigent del Comitè Olímpic Internacional

Les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han iniciat una campanya en favor de la concessió de la Creu de Sant Jordi 2020 a Pere Miró i Sellarés. Les entitats enviaran una carta a la consellera de cultura, Maria Àngela Vilallonga, on destaquen els mèrits del dirigent esportiu català, que actualment és el director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI) per a les relacions amb el moviment olímpic.

En la proposta per la Creu de Sant Jordi a Pere Miró, és destaquen els fets més importants de la seva trajectòria. Va ser director adjunt d’Esports del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. També va estar al capdavant de Solidaritat Olímpica, i del departament de relacions amb els comitès olímpics nacionals del COI.

En les últimes dècades, Pere Miró s’ha implicat molt en la tasca de fer possible que esportistes de països que no tenen tants recursos puguin practicar esports i participar en els Jocs Olímpics. Un exemple va ser l’equip de refugiats que va disputar els Jocs Olímpics de Rio del 2016.

Les federacions i la UFEC també volem destacar la seva implicació en la promoció dels valors de l’olimpisme com el respecte, la tolerància, la solidaritat, la pau i la democràcia, en els darrers Jocs Olímpics d’hivern (2018). Llavors, les dues Corees van desfilar juntes a la cerimònia d’inauguració i els seus respectius presidents es van saludar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)