Atletisme

Descarrega, sense medalla per una desqualificació

Atletisme. El reusenc entra a meta en la tercera posició de la final dels 400 m T11 del mundial paralímpic després de lluitar per revalidar el títol de fa dos anys i cedir en la recta final

Gerard Descarrega va afrontar amb molta il·lusió els 400 m de la categoria T11 del mundial paralímpic de Dubai i la seva desqualificació en la final va ser molt decebedora. El reusenc tenia en el seu poder la triple corona amb el títol de campió olímpic l’any 2016 a Rio de Janeiro, el de campió mundial l’any 2017 a Londres i el de campió europeu l’any 2018 a Berlín. En aquest mundial de Dubai volia revalidar el títol i era un dels favorits de la final, però no va poder tornar a pujar al punt més alt del podi. Gerard Descarrega va lluitar per la victòria però va cedir en la recta final, va entrar tercer a la meta i després es va quedar sense medalla en ser desqualificat perquè justament en la recta final ell i el seu guia, Guillermo Rojo, van deixar d’estar en contacte amb la corda que els uneix, com és preceptiu. En tot cas, tot fa pensar que la seva presència als Jocs de Tòquio del 2020 no està en risc.

Descarrega tenia la millor marca de l’any dels quatre finalistes (50.28) i el segon registre de sempre (50.22), només al darrere del veterà brasiler de 40 anys Daniel Mendes da Silva, que el 2011 va fer el rècord mundial amb 49.82. El reusenc, de 25 anys, s’havia classificat amb la segona millor marca (51.13), només superat pel francès Timothée Adolphe, amb 50.93, el seu millor registre personal de sempre.

En la final Descarrega va fer una bona sortida i sempre va estar en la lluita per les medalles. En la recta oposada el reusenc i el seu guia, el madrileny Guillermo Rojo, van superar el segon brasiler, Felipe de Souza Gomes, i van entrar segons en la recta final, darrere Daniel Mendes da Silva. Timothée Adolphe, de 29 anys, va remuntar des del tercer lloc amb uns grans metres finals, va superar el reusenc i el brasiler, i va aconseguir el títol mundial amb 50.91, la seva marca personal. Daniel Mendes da Silva va ser segon amb un registre de 50.96, mentre que Gerard Descarrega va arribar a meta en la tercera posició, i Felipe de Souza Gomes va ser quart amb 51.54. El reusenc va ser desqualificat i es va quedar sense poder pujar al podi, i la tercera posició va ser per al brasiler Felipe de Souza Gomes.

Avui, sisena jornada del mundial, Gerard Descarrega tornarà a la competició i disputarà els 100 m T11, tot i que és una prova en què no té possibilitats de lluitar per les primeres posicions. També disputarà aquesta prova l’atleta de Sant Fost de Campsentelles Martín Parejo.

EL MOTIU

Descarrega i el guia Guillermo Rojo es van deixar anar de la corda en la recta final

Playà i Bergés queden eliminades a la primera en els 100 T11 i 200 T12

En aquesta cinquena jornada del mundial paralímpic van competir dues catalanes més i totes dues van quedar eliminades en la seva primera cursa. L’atleta de Bellaterra Meritxell Playà va disputar els 100 m T11 i va ser la quarta de la tercera sèrie amb un temps de 14.22, que és la seva marca de la temporada, i no es va classificar per a la semifinal. Meritxell Playà havia guanyat la medalla de bronze en el salt de llargada T11 de la tercera jornada que es va fer dissabte. En els 200 m T12 la badalonina Melany Bergés tampoc va poder accedir a la semifinal en acabar en la tercera posició de la tercera sèrie amb un registre de 25.98, que és la seva marca personal. Melany Bergés havia ocupat la quarta plaça en la final dels 400 m T12 de la tercera jornada i havia quedat a les portes del podi.