Tennis

El campió esborra Nadal

Tennis. L’alemany Zverev sotmet el balear per 6-2 i 6-4 en la copa Masters a partir d’un servei estratosfèric i de solidesa des del fons. El grec Tsitsipas dona un cop de puny contra el rus Medvedev

L’alemany Alexander Zverev va iniciar ahir pletòric la defensa del títol en la copa Masters esborrant Rafa Nadal, el número 1, de la pista per 6-2 i 6-4 en un exercici de força, solidesa i paciència. Indestructible amb el servei –11 aces i 28/32 amb el primer, un 88%–, el teutó presenta candidatura per revalidar la corona. El balear, desbordat, mai no va poder restar en condicions i haurà de remar i millorar molt si vol trencar el malefici que el persegueix en la competició, que mai no ha guanyat. Havia vençut els cinc duels precedents contra l’hamburguès de 22 anys però ahir va ser inferior.

L’alemany va ser molt expeditiu en un primer set en què va ser infinitament superior. Sòlid des del fons i autoritari amb serveis sovint de més de 230 quilòmetres per hora no va concedir cap pilota de trencament a Nadal. A més, va consumar dos breaks (2/2), el primer en el cinquè joc segellat en blanc i el segon en el setè. Per acabar d’agreujar la situació crítica del manacorí li va infligir el tercer cop amb un tercer trencament (3/3) tot just en el primer joc del segon acte. Nadal va salvar amb orgull la quarta pilota de trencament (3-2) i també va guanyar els dos torns de servei següents (5-4). Però va seguir sotmès i, sense oportunitats de break, no va tenir ni l’encert ni la capacitat tàctica per proposar canvis de ritme que capgiressin la dinàmica.

Debut magnífic

En el primer partit de la jornada, el grec Stefanos Tsitsipas va ser superior al rus Daniil Medevedv en un duel entre els dos darrers finalistes del Barcelona open Banc Sabadell i el va batre per 7-6 (5) i 6-4 en una hora i 42 minuts d’intensitat. Amb només 21 anys, l’hel·lè obté el seu primer triomf en la reunió de mestre en el partit del seu debut en la competició davant d’un rival davant del qual havia perdut els cinc partits que havia jugat. De fet, Medvedev, que va enfilar el camí dels vestidors amb cara de pocs amics, també s’estrenava en una temporada en què ha meravellat enlairant-se fins al quart lloc de l’ATP, tot i que encadena dues derrotes després d’haver claudicat al Masters 1000 de París contra el francès Chardy. Els principis bàsic del seu èxit va ser la solidesa extrema amb el servei–no va concedir ni una pilota de break i va guanyar un 89% de punts amb el primer (39/44)–i la seva poderosa dreta, excel·lint també amb la paral·lela, que va fer molt mal. El primer set es va resoldre sense trencaments. Tsitsipas va malbaratar l’única pilota de break de tot el parcial però va ser més eficient en el tie-break. En el segon acte, el grec, pressionant amb les restades, va fer trontollar el servei del gegant rus fins que el va tombar en el novè joc en la quarta pilota de tot el partit (5-4) i va rematar la feina en el joc posterior sense tremolor de cames.

LA DADA

2-5
Federer-Thiem.
És el balanç a favor de l’austríac, que ha vençut el suís tres cops enguany.
GRUP LLEYTON HEWITT
(3) Federer - (8) Berrettini
15 h
(2) Djokovic - (5) Thiem, 21 h
Jugador vict.-der.
Djokovic 1-0 (2-0)
Thiem 1-0 (2-0)
Federer 0-1 (0-2)
Berrettini 0-1 (0-2)
GRUP GUGA KUERTEN.
(6) Tsitsipas - (4) Medvedev 7-6 (5), 6-4
(7) Zverev - (1) Nadal 6-2, 6-4
Jugador vict.-der.
Zverev 1-0 (2-0)
Tsitsipas 1-0 (2-0)
Medvedev 0-1 (0-2)
Nadal 0-1 (0-2)

Federer mai no ha perdut el segon

Roger Federer, que recorda que mai no ha perdut el segon partit, no pot fallar avui contra l’italià Berrettini si vol accedir a la semifinal per optar al seu setè títol. “De fet, és com un torneig normal si perds te’n vas”, relativitza el suís. La derrota contra Thiem va ser la tercera en tres partits en el 2019 i la cinquena global.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)