Remuntada insuficient

L’Astralpool CN Sabadell paga un pèssim segon quart (1-6) i es queda a les portes de la quarta supercopa d’Europa contra l’Orizzonte

Reacciona amb una defensa pressionant, però les sicilianes no deixen escapar el títol

cn sabadell 11 orizzonte 13

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz (1), Sohi (1), Ariño (1), Morell, Pérez, Cordobés (1), Maica (2), Forca (2), Eggens (3), Tankeeva, Barzon i A. Farré.EKIPE ORIZZONTE CATÀNIA:Gorlero; Ioannou, Garibotti (5), Viacava (1), Aiello (1), Bekhazi, Palmieri (2), Marletta (2), Emmolo (1), McKelvey (1), Riccioli, Santapaola i Condorelli.PARCIALS:1-3, 1-6, 6-2 i 3-2.ÀRBITRES:Varkonyi i Dutil-Dumas.PÚBLIC:Uns 700 espectadors.

L’Astralpool CN Sabadell no va tenir l’anhelada tornada a la competició europea a Can Llong. La setmana de waterpolo amb majúscules –a partir de divendres juga la fase preliminar de l’Eurolliga– va començar amb una derrota contra l’Orizzonte Catània en la supercopa d’Europa. El conjunt vallesà va pagar el peatge d’un pèssim segon quart en defensa (1-6), en què va ensorrar bona part de les seves possibilitats d’aconseguir el quart títol de la competició. L’equip de David Palma va treure el caràcter després de la represa i va corregir els desajustos, però la reacció no va ser suficient per neutralitzar l’avantatge de la formació siciliana (2-9), que es va emportar la segona supercopa cap a les seves vitrines.

El CN Sabadell va començar la final amb un equip experimentat, i les dues canadenques acabades d’arribar, Monika Eggens i Gurpreet Sohi, a la piscina, però va ser l’Ekipe Orizzonte qui va colpejar primer. El campió de l’Eurolliga no va saber aprofitar les dues primeres superioritats i el conjunt sicilià va sorprendre les vallesanes amb una transició ràpida culminada per l’esquerrana Giulia Emmolo. El líder de la lliga italiana, molt tancat en defensa, sortia en ràpids contraatacs, i en una altra d’aquestes accions va forçar un penal executat per Arianna Garibotti. Maica García, des de la boia, va trencar el gel per a les locals en una de les primeres pilotes que li arribava, però l’Orizzonte replicava amb un llançament llunyà de Hayley McKelvey (1-3). A l’inici del segon quart, Judith Forca retallava diferències, però la reacció local va ser un miratge. Garibotti, amb dues dianes consecutives, va liderar l’estrebada transalpina, que veia porteria amb molta facilitat, i així van anar caient els gols del costat de les visitants. Viacava, Marletta, dues vegades, i altre cop Garibotti van tancar un segon parcial per oblidar (1-6) i que deixava el partit molt costa amunt per les catalanes al descans (2-9). El CN Sabadell no xutava amb confiança, i si no, apareixien els braços de Giulia Gorlero, la intuïtiva portera italiana.

L’esperada reacció sabadellenca va arribar en el tercer quart. La defensa pressionant i l’aparició de Laura Ester sota els pals van ser el detonant de l’inici de la remuntada. Cordobés, Sohi i Forca van començar a trobar escletxes en el catenaccio italià i van escurçar el desavantatge amb tres dianes consecutives (5-9). Aiello va aturar la dinàmica de les vallesanes, però Eggens justificava el seu fitxatge, i amb dues dianes i una més de Mati Ortiz segellaven el tercer quart amb un parcial de 6-2 i retallaven la diferència fins als 3 gols (8-11) encara amb 8 minuts per jugar. En l’intercanvi de cops final, l’Orizzonte va saber controlar la situació, tot i que Maica, jugant per l’arc, va apropar el seu equip a només dos gols (11-13) encara amb 2:15 de joc. A diferència de la final de l’Eurolliga, aquest cop no hi va haver remuntada, però aquest equip té molt marge per créixer, i ho vol començar a demostrar divendres contra l’Utrecht.

En el segon quart hem concedit llançaments molt fàcils a l’Orizzonte Catània, i contra aquests rivals això penalitza molt
En el tercer quart hem pressionat a mort en defensa, però se’ns ha escapat per poc