Atletisme

Domini kenyà a Granollers

Atletisme. Josphat Kiprono Menjo i Mercy Chemutai Koech imposen la seva llei en la prova més prestigiosa del calendari català de camp a través

El veterà Josphat Kiprono Menjo va signar la quinzena victòria kenyana en les últimes 28 edicions del cros de Granollers. Tot i que havia estat anunciat pels organitzadors, Isaac Kiprono Yego, el vencedor de l’any passat, no va poder competir finalment en la prova per un problema en el transfer. En tot cas, el pavelló kenyà va quedar molt ben cobert per l’explusmarquista mundial de 10 kilòmetres en ruta (27:04) i que va afegir el cros de Granollers a les diverses victòries en la Jean Bouin, la Cursa de Bombers i la Cursa dels Nassos de Barcelona. Si la prova masculina va ser especialment tàctica, en la femenina Mercy Chemutai va posar la directa abans de l’equador i va volar literalment pel circuit granollerí fins a completar els 8.000 metres de la cursa en 27:22, amb més d’un minut de marge respecte de la seva compatriota, Thabita Wanjiku (28:33). Chemutai va segellar l’onzè triomf kenyà en les 25 últimes edicions.

La prova masculina va transitar a un ritme força còmode durant els primers 6.000 metres, les tres primeres voltes al traçat. A partir d’aquí, Kiprono, de 40 anys, va decidir passar a l’atac i va esmicolar el nodrit grup capdavanter, integrat per una quinzena d’atletes. El fondista kenyà va prendre uns metres d’avantatge respecte d’un petit grup perseguidor format per Ibrahim Chakir, Omar Ougzhfi, Santiago Catrofe i Abdelaziz Merzougui. Chakir va canviar el ritme a l’últim quilòmetre i ja a l’interior de l’estadi va esprintar per assegurar-se el segon lloc, davant d’Ougzhfi i Catrofe, que va obtenir el guardó com a millor sub-23. “Vinc a córrer a Granollers des de petit i aquest és el meu millor resultat. La cursa ha anat més o menys com m’esperava. Les tres primeres voltes hem anat tranquils, fins que el corredor kenyà s’ha decidit a córrer més. He canviat el ritme a l’últim quilòmetre i era conscient que en l’esprint el rival més fort era Santiago Catrofe”, va explicar el vilafranquí Chakir, especialista en 3.000 metres obstacles i que des de fa un parell de temporades s’entrena a Sòria a les ordres d’Enrique Pascual. Al final, Chakir (31:16) va cedir 9 segons respecte a Kiprono Menjo (31:07).

Spink, tercera

En la prova femenina i després de les dues corredores kenyanes va completar el podi la gal·lesa establerta a Girona Jenny Spink (CA Santa Cristina d’Aro), que va precedir Rosalía Tàrrega, de la JA Elx, i la badalonina Míriam Ortiz (AA Catalunya), campiona catalana de l’especialitat.

EL PROTAGONISTA

Vinc aquí des de petit, i el segon lloc és el meu millor resultat. La meva tàctica era canviar a l’últim quilòmetre