La selecció espanyola guanya i es classifica per la semifinal de l’europeu

Handbol. Derrota Belarús per 28-37 en el seu grup i dimecres es jugarà la primera posició en el partit contra Croàcia

La selecció espanyola s’ha classificat per la semifinal de l’europeu al derrotar per 28-37 a Belarús en el seu grup. L’equip que dirigeix el sarrianenc Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans es jugarà amb Croàcia acabar primer de grup en el darrer partit d’aquesta fase que els ha d’enfrontarà dimecres.

El combinat estatal no ha iniciat be el partit i els bielorussos s’han avançat amb un 5-2 en el minut sis. Espanya ha perdut massa pilotes i la defensa no ha funcionat. L’equip s’ha asserenat i amb un parcial d’1-5 s’ha situat per davant en el marcador en el minut tretze, 6-7. A partir d’aquí hi han hagut intercanvi de gols a les dues porteries. El partit ha sigut anivellat i Espanya no ha aconseguir marxar en el marcador. Al descans s’ha arribat amb un ajustat 16-17, amb un últim gol de Ferran Solé de penal, que ha estat el millor del primer temps amb set dianes.

En la segona meitat el combinat estatal ha sortit decidit a sentenciar el partit i després d’un parcial d’1-6 s’ha avançat de cinc gols (20-25 en el minut 40). A banda de l’encert en atac, ha destacat Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria, que ha acabat amb quinze aturades, la majoria en la segona meitat. Espanya ja no ha donat cap oportunitat al seu rival, ha ampliat el marge fins als deu gols i ha finalitzat el partit amb nou de marge, 28-37.