Tennis

Nadal elimina Kyrgios i Wawrinka fa fora Medvedev a Austràlia

Tennis.

Rafa Nadal (1) ha desfet les il·lusions de la parròquia local superant en un duel d’alt voltatge Nick Kyrgios (23) per 6-3, 3-6, 7-6 (6) i 7-6 (4) en tres hores i 38 minuts i jugarà els quarts de final de l’obert d’Austràlia davant del temible austríac Dominic Thiem (5). El tennista de Viena ha derrotat amb contundència el francès Gael Monfils (10) per 6-2, 6-4 i 6-4. Una de les claus del triomf de Nadal ha estat la seva major consistència en els tie-break del tercer i el quart sets. Ha tingut servei per tancar el partit en el quart acte amb 5-4 però Kyrgios, que ha reiterat que quan està centrat és un jugador de primer nivell, s’hi ha regirat amb un trencament i ha abocat el partit a un segon tie-break consecutiu. El balear, però, ha tornat a demostrar que sap gestionar les situacions complicades. Un error en un intent potser massa frívol, de deixada de l’austràlia quan tenia altres opcions ha estat fonamental.

Sempre perillós, Stan Wawrinka Stanimal (15) ha fet saltar la banca a Melbourne eliminant contra pronòstic el rus Daniil Medvedev (4) per 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (2) i 6-2 en tres hores i 25 minuts. El campió del 2014 i vencedor de tres títols de Grand Slam se les haurà amb l’alemany Alexander Zverev (7). El teutó s’ha mostrat inflexible amb el seu servei –94 per cent de punts guanyats amb el primer (49/54) i 61 per cent amb el segon– sense encaixar cap trencament i ha frenat la progressió del rus Andrei Rublev (17) per un triple 6-4 consumat a tot drap en una hora i 37 minuts.

En el quadre femení, la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza ha derrotat per un doble 6-3 l’holandesa Kiki Bertens (9) i presenta definitivament candidatura al títol. La de Caracas ha sabut aprofitar le seves oportunitats –5/9 en pilotes de break– i jugarà els quarts davant de la russa Anastasia Pavlyutxenkova (30), que ha guanyat l’alemanya i excampiona del torneig (2016) Angelique Kerber per 6-7 (5), 7-6 (4) i 6-2. L’altre encreuament el disputaran Simona Halep (4), que s’ha desfet de la belga Elise Mertens (16) per un doble 6-4 neutralitzant el gran revés a dues mans de la seva rival, i l’estoniana Annet Kontaveit (28), que ha vençut la jove polonesa de 18 anys Iga Swiatek per 6-7 (4), 7-5 i 7-5 apel·lant a la seva major veterania. Swiatek va ser campiona de Wimbledon júnior el 2018 i ha demostrat que té un gran futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)