Tennis

Kenin, la nova heroïna

La nord-americana de 21 anys se sobreposa a l’inici ferm de Muguruza i s’endú el seu primer Grand Slam en la seva estrena en una final

Cames, mentalitat i un revés a dues mans fabulós la catapulten

La determinació i un revés a dues mans fabulós van catapultar la nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (14) en la final de l’obert d’Austràlia davant de la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza, que va fer un bon primer set però que es va haver d’agenollar per 4-6, 6-2 i 6-2 en dues hores i 3 minuts. La moscovita amb nacionalitat nord-americana succeeix la japonesa Naomi Osaka i obté el seu primer títol de Grand Slam en la seva primera final. Per a la bicampiona de major Muguruza (32a de la WTA), va ser la quarta final i la primera a Melbourne. El club barceloní va instal·lar una pantalla gegant per veure la final de la seva jugadora.

La de Caracas va consumar un break matiner i es va avançar (4-2). Kenin, però, va reaccionar amb el seu únic trencament (1/1) del parcial i va empatar sobreposant-se a tres pilotes de break en el setè joc (4-4). Muguruza, més completa i jugant sempre dins de la pista, va sentenciar amb suficiència amb el seu segon break en nou pilotes (6-4), amb 16/20 punts guanyats amb el primer. També va pressionar bé en les restades, exhibint una major varietat de registres davant del potent revés a dues mans de la nord-americana.

Kenin va reaccionar amb virulència amb el seu segon trencament en el quart joc del segon acte (3-1). Muguruza va aturar l’hemorràgia amb el seu servei (4-2), però la nord-americana va seguir implacable. Només va deixar escapar tres punts amb el servei en tot el segon set, que va tancar per 6-2 amb un tercer break (3/3) i tota la confiança del món davant d’una rival desorientada que havia passat del cel a l’infern en 32 minuts.

Totes dues van superar els seus dos primers torns de servei en un tercer acte de nervis a flor de pell (2-2). Fins que Muguruza va amenaçar amb un 0-40 restant. Però la fortalesa mental de Kenin li va permetre salvar la situació amb tres cops paral·lels en jugades molt ben construïdes. A més, va signar el seu increïble 4/4 en breaks, amb una fatídica doble falta de Muguruza i es va adjudicar el seu servei (5-2). La de Caracas va salvar la primera pilota de partit al servei però va claudicar definitivament amb una altra doble falta –tres en l’últim joc–, fruit de la pressió sobre el segon de la seva oponent.

La sorprenent Jiménez

En júnior femení, l’andorrana de 14 anys Vicky Jiménez Kasintseva (9) va obtenir el títol derrotant la polonesa Weronica Baszak per 5-7, 6-2 i 6-2. Jiménez és del CT Barcino i s’entrena al CG Terramar de Sitges. Era la jugadora més jove de tot el quadre. El seu entrenador és el seu pare Joan Jiménez i des del setembre rep l’assessorament de Jordi Arrese. El títol és una de les majors fites de la història de l’esport andorrà.

Estic segura que tindrem molts més enfrontaments. Els somnis es poden complir i jo avui he complert el meu
Sofia Kenin
KENIN (14) MUGURUZA 2 ‘Aces’ 9 0 Dobles faltes 8 74% % 1r servei 57% 41/64 punts 1r servei 47/82 15/23 punts 2n servei 11/35 5/6 Punts de ‘break’ 2/12 28/82 Punts restant 31/87 28 Cops guanyadors 32 23 Errors no forçats 45 92 Punts guanyats 77
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)