Handbol

Pascual: “En Víctor és una icona del club”

Handbol. El tècnic del Barça destaca que Tomàs també ha estat el seu capità “amb lletres majúscules”

Des de Nikola Karabatic fins a Carles Puyol són innombrables el nombre de jugadors d’handbol o d’altres esportistes vinculats al barcelonisme que a través de les xarxes han fet costat al capità del Barça Víctor Tomàs, que dilluns va anunciar la seva retirada a final de temporada per culpa d’una afectació cardíaca. Ahir s’hi va poder esplaiar el seu entrenador en les últimes onze temporades, Xavi Pascual. “Quan parlem d’en Víctor no solament hem de parlar d’aquest Barça, referint-nos a l’equip. Hi ha persones que marquen el tarannà, l’ADN del club, i crec que en Víctor és un dels grans referents en el qual ens hauríem de mirar tots. Ens l’hauríem de prendre com un exemple de tot el que hauria de ser; un nano que va començar a les categories inferiors, que ha pogut arribar al primer equip i fins i tot accedir a ser capità, i mostrar que s’està a les dures i a les madures. És molt fàcil quan les coses van bé, però quan les coses van malament un ha de demostrar realment el que és, i en Víctor ens ho ha demostrat, no dilluns, sinó durant tota la seva carrera”, va destacar Pasqui.

Debut contra Pasqui

Curiositats de la vida, Tomàs va debutar en el primer equip del Barça, amb Valero Rivera, el 6 d’abril del 2002 en un partit al Palau contra el Pilotes Posada. El porter del conjunt gallec era aleshores Pasqui, que, tot i les seves quatre aturades des dels 6 metres, no va poder evitar la golejada blaugrana (36-24) ni els tres gols d’un jove de 17 anys que ja apuntava maneres i caràcter de líder. “Sí, sí, li vaig deixar fer gols perquè ja sabia el que vindria més endavant. Més que els gols, recordo les parades que li vaig fer”, fa broma l’ara tècnic blaugrana. “És una curiositat de la qual hem parlat moltes vegades. Ara fa molta gràcia, perquè ens veiem i hem canviat una miqueta, sobretot jo, perquè ell es conserva molt millor. És una anècdota que no n’ets conscient en el moment que passa, però a mesura que van avançant els anys et fa gràcia, no solament això, sinó que s’ha transformat en el capità de l’equip i que s’ha guanyat el fet de tenir la samarreta penjada al Palau”, recorda. En aquest sentit, subratlla: “És el meu capità. És el capità amb lletres majúscules. Vaig tenir en Barru molt poc temps i després el Laszlo [Nagy], però tots aquests anys el meu capità ha estat en Víctor.”

Pascual va reiterar que tant ell com el mànager, David Barrufet, li havien traslladat al mes de juny a Tomàs la seva intenció de renovar-lo. Independentment de la seva marxa, des del club ja es va anunciar al mes de desembre la incorporació de l’extrem eslovè Blaz Janc i sobre la marxa ara potser hauran de fer algun altre retoc en la plantilla. “El problema no és tant la vessant esportiva sinó el que representa en el vestidor. En Víctor és una icona del club. És llei de vida i hi ha altres jugadors al vestidor que són capaços de tirar l’equip endavant, i per sort tindran l’avantatge de tenir en Víctor al costat, perquè ell no se’n va del club”, sentencia Pasqui.

ELS VESTIDORS

Hi ha persones que marquen el tarannà, l’ADN del club, i en Víctor és un dels grans referents en què ens hauríem de mirar tots
A mi m’agradaria que es valorés en Víctor, no pels títols, sinó pel que dona sempre a la pista i als entrenaments
Xavi Pascual
Ha sabut estar a les dures i a les madures, i ho va demostrar, no només dilluns, sinó durant tota la seva carrera esportiva

Torna la lliga Asobal a Pamplona

Després de 51 dies sense jugar, des de la conquesta de la copa Asobal a Valladolid, el Barça reprèn la competició avui amb la lliga Sacyr Asobal a la pista de l’Helvetia Anaitasuna (20.30 h). Xavi Pascual va deixar clares les ganes de tornar a la normalitat del club: “L’equip arriba amb ganes de jugar, necessitem jugar. Ja n’hi ha prou, d’entrenar-nos, necessitem tornar a jugar per recuperar competitivitat i automatismes del joc. Veig l’equip bé i espero que fem un bon partit amb el màxim respecte per l’Anaitasuna, sabent que tindrem gent que podrà participar poc.” En aquest sentit, és baixa segura Luka Cindric, que va tornar de l’europeu amb una miositis a la musculatura de la cama esquerra. Tampoc està convocat Casper Mortensen. “La resta viatjaran tots perquè necessitem estar junts com a grup, però n’hi ha algun que està tocat i que només ha fet un entrenament. Reiniciar la competició fora de casa i contra l’Anaitasuna no és la millor manera”, lamenta el tècnic blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)