Futbol sala

L’Industrias no mira enrere

Futbol sala. L’equip colomenc s’ha sobreposat a un inici complicat de curs i ha encadenat una ratxa de cinc partits sense perdre, una fita que feia més de tres anys que no assolia

L’expedició de l’Industrias arribava al pavelló de La Colina després d’assolir l’accés històric a la final a quatre de la copa i amb 750 quilòmetres d’autobús al cos. Set hores de viatge i eren gairebé les nou del matí. Els jugadors ja estaven avisats, però sempre quedava aquell bri d’esperança que, abans de tornar-se a vestir de curt, Javi Rodríguez, el tècnic, manés a tothom que se n’anés a casa seva a descansar. Res de res. Els jugadors van fer treball de recuperació sense gairebé ni haver aclucat cap ull i el tècnic va aprofitar per corregir coses que havia vist hores abans durant el duel contra el Talavera. “No ens podíem aturar, ens jugàvem la vida el següent dissabte”, recorda el tècnic, que ha canviat la cara a l’equip. Tres dies després visitava Badalona el Valdepeñas, la revelació del curs. No hi havia temps per perdre. Esperit Javi Rodríguez. I aquell dissabte l’Industrias va golejar (8-3) un dels equips més en forma. Els colomencs, de fet, van posar aleshores els pilars i l’encofrat de la millor ratxa dels últims tres anys en la lliga. Rere el Valdepeñas van passar l’Inter (3-5), l’actual líder de la lliga, i El Pozo (4-4), una de les millors plantilles, que va necessitar per empatar dos gols a les acaballes per sumar un punt in extremis. Cinc partits –sis comptant l’empat a Talavera en els quarts de copa– encadena l’Industrias, que està en el millor moment del curs. “Quan vaig arribar, em vaig trobar un equip que no creia en ell mateix i una lliga que havia perdut el respecte a l’entitat. S’havia de girar la truita. Tot rau en la mentalitat”, diu Javi Rodríguez. Feia tres anys i gairebé quatre mesos que no allargava una ratxa de cinc partits seguits sense perdre l’equip colomenc, que aleshores dirigia Óscar Redondo. “El Javi ho va regirar tot”, admet Jacob Bustamante, el tècnic del filial colomenc fins fa deu dies. “Les dinàmiques de grup, però també la manera d’entendre el joc. Amb l’Óscar es volia tenir molt control de pilota i el Javi és molt més vertical. La seva arribada ha reiniciat els rols, ha fet que tothom comenci de zero, ha fet que tothom sigui tremendament agressiu en defensa i molts gols arriben després de la pèrdua del rival”, analitza Bustamante.

Javi Rodríguez ha capgirat la dinàmica de l’Industrias com si fos un mitjó en només dos mesos. L’equip anhela el play-off –a vuit punts amb 21 encara per disputar– i ja no mira enrere. “Més complicat era salvar la categoria quan vaig arribar”, conclou el tècnic.

ELS PROTAGONISTES

Quan vaig arribar a l’equip li faltava confiança i la lliga li havia perdut el respecte
Javi Rodríguez
entrenador de l’Industrias
El Javi ha reiniciat els rols dels jugadors i això fa que siguin molt agressius en defensa
Jacob Bustamante
exentrenador de l’industrias B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)