Esports de muntanya

JORDI MERINO

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D’ENTITATS EXCURSIONISTES DE CATALUNYA

“Recordarem l’any del centenari”

La FEEC engega una campanya per Instagram per apropar la muntanya a la gent confinada

Els actes previstos per celebrar els cent anys de la federació s’han suspès o ajornat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha creat una campanya per apropar la muntanya a la gent ara que amb el confinament no en pot gaudir directament. El seu president, Jordi Merino, explica també que aquest 2020 complien els 100 anys i que han hagut de suspendre o ajornar els actes.

Han posat en marxa una campanya que es diu #Sentlamuntanyaacasa, com és?
En aquesta campanya el primer que hem fet és una sèrie de sessions directes a Instagram a través de tota la gent que tenim treballant en el Centre de Tecnificació de Catalunya de curses de muntanya, d’escalada, d’alpinisme. També hem obert la revista Vèrtex, que edita la federació, que sempre és de pagament. A Esport3 van començar a fer la reemissió d’una sèrie que vam fer, Refugis i guardes. Són un seguit d’activitats, tot i que les nostres activitats són en el medi natural, per a tota la gent que es queda a casa.
També han tancat els refugis que depenen de la FEEC.
En el decret de confinament el que van haver de fer és parlar amb tots els guardes dels nostres refugis i es van tancar tots. Tal com diu el decret, no es pot fer activitat en medi natural i la millor opció era parlar amb els guardes i tancar. Alguns van dir que tenien gent que havia sortit del seu refugi i anava a un altre, ens hem trobat alguna gent que estava fent alguna ruta a la muntanya, i al final crec que s’ha localitzat a tothom que era a la muntanya.
En l’aspecte federatiu els ha afectat molt suspendre les competicions i que la gent no pugui anar a la muntanya?
Quan dissabte vam fer el comunicat, totes les entitats excursionistes van decidir no fer cap mena d’activitat i dir a la gent que no anessin a la muntanya. S’han anul·lat totes les competicions que teníem, totes les proves i campionats. No queda cap mena d’activitat. Això sí que ha tingut importància en el sector, perquè som tanta gent que surt a fer activitat a la muntanya!
Suposo que estan pensant com reprogramar tot això.
Sí, i serà difícil, perquè aquest any, coincidint amb el nostre centenari, teníem moltes activitats, que coincidien ara i les hem hagut de suspendre o ajornar, com és el Catalunya Trek Festival, que és una activitat en què venia gent d’Itàlia, França i altres països europeus que també estan en situació d’alerta, i hem hagut d’anul·lar totes aquestes activitats. Ja veurem com ho podem encabir de la millor manera possible.
És una llàstima que hagi passat en l’any del centenari.
Mira, sí. Ens en recordarem, de l’any del centenari. No podem fer una altra cosa, malauradament ha caigut així. I tenim la sort que tots els treballadors de la federació estan treballant des de casa i tots estan preparant les seves feines. Com que també ha baixat una mica la càrrega laboral, sempre es poden rescatar aquests projectes que hi havia i que en el dia a dia es podien mirar menys i ara podem treballar-los perfectament.
He vist que la llicència FEEC cobrirà lesions en els entrenaments que es facin a casa.
Correcte. Ho vam parlar amb la companyia, perquè com que no podem sortir molta gent està fent entrenaments a casa, sobretot els més professionals. En cas que tinguin una lesió, entrarà dins l’assegurança. És una deferència que ha tingut el RACC amb nosaltres per fer aquesta gestió. És una mesura provisional, mentre duri el confinament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)