Tennis taula

JOAN ARNAU

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS DE TAULA

“La temporada està acabada”

Encara no s’ha fet oficial, però la temporada catalana de tennis de taula està acabada. Així ho explica el president de la federació catalana, Joan Anau.

Quina es la situació de les competicions, estan ajornades? Cancel·lades?
Seguint el mateix procediment de la federació espanyola aquesta setmana publicarem que cancel·lem totes les lligues, la de tercera nacional i les territorials. Hem de fer una reunió de junta executiva en què amb tota probabilitat prendrem aquesta decisió. Donarem les lligues per acabades a manca d’unes quantes jornades i probablement el que decidirem és que no baixi ningú i hem d’acabar d’estudiar què fem amb els ascensos de categoria.
Tal com estan la situació i el calendari, seria molt difícil reprendre la competició?
La federació internacional ha suspès totes les competicions fins al 30 de juny. Hem consultat autoritats, sanitàries, estatals i catalanes, i ens han dit que pel que fa a competicions és difícil que dins el que queda de temporada es puguin reprendre.
Futur incert i amb maldecaps?
Esperem que això duri el mínim possible, tot i que no som gaire optimistes. L’opinió de la junta directiva en aquests moments, mentre esperem el que decideixin les autoritats sanitàries, és que aquesta temporada esta acabada. La temporada finalitza el mes d’agost, però tot el que sigui competició oficial estem pensant que ho hem de donar per acabat i en aquest mes d’abril anirem prenent les decisions definitives. Volem ser prudents per si les coses evolucionen bé i es pot fer alguna cosa el mes de juny o el de juliol.
La federació estatal va dir que estava pendent de fer o no els campionats d’Espanya de base, com estan els catalans?
Els de Catalunya s’havien de jugar aquesta setmana a Valls, i d’entrada el que vam fer va ser ajornar-los, però, tal com veiem que esta evolucionant el tema el més probable es que els acabem cancel·lant, i totes les competicions que queden per disputar, el de veterans, l’absolut, algun top.
D’àmbit internacional també hi havia l’obert internacional de joves de Platja d’Aro al maig?
Vam poder fer l’obert internacional Costa Brava Paralímpic, també a Platja d’Aro, i va ser un èxit. Ens va anar molt just perquè va acabar el 9 de març i la setmana següent va començar el tancament d’instal·lacions. A més a més, tot i ser una competició internacional i que van venir jugadors de força llocs afectats, la veritat és que no van tenir cap informació que hi hagi hagut cap contagi.
I aquest internacional de joves s’ha ajornat?
Vam sol·licitar l’ajornament a la federació internacional. Ens vam avançar una miqueta i vam comunicar a la ITTF que el volíem ajornar entre el setembre i el novembre, i ho va acceptar. A més, teníem previst un altre torneig internacional paralímpic a Girona pel juny, una darrera oportunitat de classificació per als Jocs. Va ser la mateixa ITTF que ens va dir que l’ajornava fins a la temporada vinent.
En l’àmbit federatiu, com us afecta tot, heu demanat l’ERTO?
Si, el vam demanar a través dels serveis de la UFEC, que he de dir que està fent un treball immens ajudant les federacions. L’ERTO no l’apliquem linealment a tots els treballadors. En aquests moments tenim unes vint persones en nòmina. Algunes nòmines són petites perquè son tècnics que tenen una implicació més puntual i després tenim gent amb una dedicació absoluta. L’apartat dels administratius fa molt de teletreball i hem aplicat ja reunions de junta executiva i comissió tècnica per via telemàtica . Dins tot el negatiu, he de dir que la part positiva serà que hem aplicat de manera habitual reunions de teletreball que estalvien temps i diners.
Als clubs tot això els crea problemes importants?
Dels aproximadament 120 clubs de tennis de taula, no n’hi ha gaires que tinguin tècnics en nòmina, una vintena. Després, evidentment, a tots els clubs que hagin pagat les inscripcions dels campionats de Catalunya o altres competicions els les retornarà. Per als clubs la temporada que ve serà dura perquè serà molt difícil la situació econòmica. Hi haurà els ajuts oficials, però el nostre esport, per desgràcia, te molt difícil aconseguir patrocinadors. Molts clubs hauran de deixar de cobrar quotes i es poden afeblir molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)