Handbol

Xavi Pascual: “Penso que arribarem a un acord perquè Entrerríos continuï”

Handbol. El tècnic del Barça diu que se li fa difícil veure jugar a en Víctor Tomàs fins al desembre, però en tot cas té les portes obertes i serà una decisió absolutament personal

L’entrenador del Barça Xavi Pascual i el de la selecció espanyola Jordi Ribera han participat en una roda de premsa virtual organitzada per la Federació Espanyola d’Handbol per parlar d’alguns dels temes de l’actualitat, trastocada per la crisi del coronavirus.

El tècnic blaugrana s’ha referit a la situació dels dos capitans del seu equip, Víctor Tomàs i Raúl Entrerríos. Sobre l’extrem barceloní, Pascual veu difícil que continuï jugant pel fet que hagin ajornat la final a quatre fins a finals d’any: “En Víctor no es retira perquè vol sinó perquè té un problema cardíac que ell ja ha explicat, i a mi personalment se’m fa molt difícil veure’l jugar al desembre. Una altra cosa és que s’hagués jugat a l’agost i pots allargar una mica més la carrera. Esperar al desembre significa no només jugar sinó que és tota la càrrega que necessites per estar en condicions de jugar a Colònia. Després tampoc tens la certesa que es jugarà, encara està tot a l’aire. S’ha de tenir en compte el risc que tenen aquestes decisions. En tot cas, és una decisió que correspon només en Víctor i ell sap que té les portes obertes. La situació personal primarà absolutament.”

I sobre el cas d’Entrerríos, que acabava contracte al juny, pensa que al final s’arribarà a un acord per renovar-lo: “Estem en una situació una mica complexa i el fet que s’ajornin els Jocs per un jugador com a en Raúl és un tema molt important, perquè era un objectiu de la seva carrera. Hem d’esperar per prendre una decisió perquè hi ha diverses coses que s’han de valorar. La primera és la composició de l’equip. Teníem una estructura i hi ha coses que no es poden canviar. És a dir, els jugadors que havien de venir seguiran venint i això comportarà que has de posar un jugador més en plantilla i has d’adaptar rols dins l’equip a nivell de joc i de com els distribuiràs. I a més, en Raúl era un jugador que s’havia d’incorporar a l’estaf de l’equip i això també comporta modificacions. Quan acabi la situació actual s’ha de parlar amb ell. Intentarem fer tot el possible perquè això es compleixi, però ara no ho puc dir al cent per cent segur. Les coses han de quedar molt clares a nivell esportiu i a nivell professional, però també el contracte si es modifica a nivell de jugador i que després es pugui quedar a l’estaf. Penso que arribarem a un acord perquè en Raúl pugui seguir, però s’ha d’intentar quadrar-ho tot.”

D’altra banda, Pascual també ha comentat que hi ha moltes decisions de l’EHF que no li agraden, però ha destacat que la situació és complexa i que s’adaptaran a les circumstàncies de cada moment. “El millor és guanyar-se la plaça en la final a quatre a la pista, però quan estigui allà no m’enrecordaré de res. Les federacions no tenen ara decisions fàcils”, ha rematat.

Al seu torn, el tècnic sarrianenc Jordi Ribera, com ja va manifestar en una entrevista a aquest diari, ha dit que la selecció espanyola arribava en una òptima situació als Jocs de Tòquio i que, tot i l’ajornament, no hi ha cap dels jugadors més veterans que li hagi manifestat la intenció de deixar l’equip. En tot cas, Ribera, que acaba contracte a finals d’agost, està pendent de reunir-se amb el president de la federació espanyola Francisco Blázquez per saber si renova per un nou cicle olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)