Handbol

“Penso que arribarem a un acord amb Entrerríos”

Handbol. Xavi Pascual creu que el central continuarà a la plantilla, però admet que abans s’han de quadrar moltes coses. El tècnic del Barça, en canvi, no veu Tomàs jugant la final a quatre al desembre

El tècnic del Barça Xavi Pascual ha posat una mica de llum en algun dels focus d’interès de l’actualitat blaugrana en aquests temps de confinaments i d’incerteses. Pasqui veu difícil que Víctor Tomàs pugui allargar la seva etapa de jugador per poder disputar la final a quatre de la lliga de campions al desembre. En canvi, es mostra optimista que Raúl Entrerríos pugui prorrogar una temporada més el seu comiat dins la pista.

Sobre el capità blaugrana, comenta: “En Víctor no es retira perquè vol sinó perquè té un problema cardíac que ell ja ha explicat, i a mi personalment se’m fa molt difícil veure’l jugar al desembre. Una altra cosa seria que s’hagués jugat a l’agost i així poder allargar una mica més la carrera. Esperar al desembre significa no només jugar, sinó que és tota la càrrega d’entrenament que necessites per estar en condicions de jugar a Colònia. Després tampoc tens la certesa que es jugarà, encara està tot enlaire. S’ha de tenir en compte el risc que tenen aquestes decisions. En tot cas, és una decisió que correspon només a en Víctor i ell sap que té les portes obertes del club. La situació personal prevaldrà absolutament.”

Entrerríos tenia previst tancar la seva etapa com a jugador aquest estiu per incorporar-se tot seguit al cos tècnic del Barça, però l’ajornament dels Jocs Olímpics han obert un escenari totalment diferent. El central asturià ja ha manifestat la intenció de continuar un curs més a la pista per poder lluitar per una plaça olímpica. Pascual s’hi posa bé, però abans s’han d’encaixar totes les peces. “Hem d’esperar per prendre una decisió perquè hi ha diverses coses que s’han de valorar. La primera és la composició de l’equip. Teníem una estructura i hi ha coses que no es poden canviar. És a dir, els jugadors que havien de venir seguiran venint i això comportarà que has de posar un jugador més en plantilla i has d’adaptar tots els rols dins l’equip a nivell de joc i de com els distribuiràs. I a més, en Raúl era un jugador que s’havia d’incorporar a l’staff de l’equip i això també comporta modificacions. Quan acabi la situació actual, s’ha de parlar amb ell. Intentarem fer tots els possibles perquè això es compleixi, però ara no ho puc dir al cent per cent. Les coses han de quedar molt clares a nivell esportiu i professional, però també el contracte, si es modifica a nivell de jugador, i que després es pugui quedar a l’staff. Penso que arribarem a un acord perquè en Raúl pugui seguir, però s’ha d’intentar quadrar-ho tot”, sentencia.

“Una final estranya”

Pascual també s’ha referit a la decisió de l’EHF d’eliminar els vuitens i els quarts de final, i enviar a la final a quatre els dos primers de la fase de grups de la lliga de campions: el Barça, el PSG, el Kiel i el Veszprém. “Serà una final a quatre estranya. El millor es guanyar-se la plaça a la pista, però les federacions prenen les decisions que creuen oportunes i jo estic aquí per adaptar-me al que decideixin. Estem en una situació complexa que requereix solucions difícils i és impossible encertar-la en tot”, ha sentenciat. Tot i que s’ha donat la competició per tancada, des de la lliga Asobal encara no s’ha decidit si atorgar el títol al Barça, el líder invicte en el moment de la suspensió, o deixar-lo desert.

LA FRASE

En Víctor no es retira perquè vol sinó perquè té un problema cardíac que ell ja ha explicat, i a mi personalment se’m fa molt difícil veure’l jugar al desembre. En tot cas, és una decisió que correspon només a en Víctor i ell sap que té les portes obertes del club. La situació personal prevaldrà absolutament.
Xavi Pascual
entrenador del barça

Ribera: “Hem de parlar del projecte”

El seleccionador espanyol Jordi Ribera, que acaba contracte a finals d’agost, també ha participat en la roda de premsa virtual organitzada per la federació d’handbol. “Vull seguir, però, com fa qualsevol entrenador, hem de reunir-nos i parlar del projecte”, ha etzibat el tècnic sarrianenc. Ribera també s’ha referit al canvi generacional de la selecció espanyola: “Per mi l’edat no ha estat mai cap limitació, ni per dalt ni per avall. A la selecció no s’hi va per nom sinó pel que es pot aportar i pel moment de forma.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)