Handbol

El Sarrià i el Bordils, en el mateix grup a plata

Handbol. La federació espanyola divideix per primer cop la segona categoria i crea una fase d’ascens i una de permanència

La federació espanyola d’handbol ha dividit, per primer cop, la divisió de plata, el pas previ a l’Asobal, en dos grups de deu per compensar així l’augment d’equips que ha provocat l’aturada de la competició, ja que els descensos van quedar anul·lats.

Un dels criteris que s’ha seguit per establir la nova competició és el geogràfic. D’aquesta manera, la UE Sarrià (9è aquesta temporada), l’Handbol Bordils (12è), el Barça B (7è) i l’acabat d’ascendir Sant Martí-Adrianenc han quedat col·locats en el grup A juntament amb els tres equips gallecs de la categoria, el Novàs, el Teucro i el Lalilense (nou en la categoria), l’Alacant (País Valencià), l’Eivissa (illes Balears) i el San Pablo de Burgos (Castella i Lleó), també nou en plata.

El nou sistema de competició estableix que es jugarà una primera fase a doble volta de tots contra tots en els dos grups. Els cinc primers classificats de cada grup disputaran una segona fase pel títol, mentre que els cinc darrers jugaran una segona fase per la permanència en la categoria. La segona fase es tornarà a jugar a doble volta, però s’arrossegaran els resultats de la primera contra els rivals del mateix grup. Els equips que pujaran a l’Asobal seran els dos primers i la lluita pel descens serà cruel, ja que baixaran cinc equips per tornar a una lliga de 18 equips la temporada 2021/22, en què es recuperaria, s’entén, el format de grup únic.

L’entrada d’un play-off per la permanència, que s’havia d’introduir per primer cop aquesta temporada, queda ajornat per al curs següent.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)