Ciclisme

El Massi-Tactic torna a la competició, al País Basc

Ciclisme. L’equip del Baix Ter disputa tres clàssiques des de dijous a diumenge a Navarra i a Biscaia

El Massi-Tactic UCI Women’s Team torna aquest dijous a la carretera, amb un dorsal per primer cop des que va esclatar la crisi de la COVID-19.

L’Emakumeen Nafarroako Klasikoa i a la Clásica Femenina Navarra són dues de les tres curses que l’únic equip català a la categoria mundial femenina té fins diumenge. Són dijous i divendres a navarra i, diumenge, la Durango-Durango Emakumeen Saria a Biscaia tanca el retorn de les blau cel a la competició.

La canadenca Gabrielle Pilote-Fortin, el fitxatge estrella de la formació a l’hivern, la britànica Lauren Creamer, la polonesa Karolina Perekitko, Belén López, Mireia Trias, Mireia Benito, Nerea Nuño i Patri Ortega formen l’expedició al País Basc.

El protocol

“Per fi, després de cinc mesos justos, podem tornar a la competició. La UCI ens ha marcat uns protocols de seguretat per a la prevenció del coronavirus, ajuntarem corredores de tot el món” diu el president del club del Baix Ter, Sergi Güell, que explica les mesures adoptades com ara dur mascaretes abans i després de cada prova, separar els equips en diferents hotels o limitar l’aforament dels espectadors a l’arribada de les corredores a la meta.

L’interrogant

“En ser de les primeres proves UCI femenina que hi ha a Europa amb el retorn a la competició hi participaran corredores de primer nivell mundial. Seran curses molt dures i el nostre objectiu és seguir consolidant-nos a la categoria” exposa Güell sobre el rendiment que pugui oferir el Massi-Tactic, que en el seu segon any només han pogut disputar dues proves fins ara, el febrer al País Valencià –Setmana Ciclista Valenciana i Volta a la Comunitat Valenciana.

La Périgord Ladies (França), el dia 15 d’agost i el campionat estatal a Jaén, entre el 21 i 23, són les següents cites del calendari de l’equip gironí. “Per salvar la temporada haurem de fer un calendari molt atapeït de curses al setembre i a l’octubre” recorda Güel, que desitja que no hi hagi més imprevistos com el que ha provocat la cancel·lació del Tour de Noruega, que havien de córrer el mes que ve. “És la UCI qui està marcant quines proves es podran disputar, però al final serà el govern de cada país qui prendrà les seves mesures” recorda el president.

La paraguaiana Agua Marina Espinola és la única corredora del Massi-Tactic que segueix confinada al seu país. Gabrielle Pilote-Fortin (Canadà), Lauren Creamer (Gran Bretanya), Karolina Perekitko (Polònia) i Chloë Turblin (França) ja estan a disposició dels tècnics Manel Gonzalo i Àngel González.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)